商务部罗马尼亚双边商会 – 中国 – Camera Bilaterală de Comerț România – China in urbea de pe Barzava

Chinezii vor să vină să investească în județ și acum o pot face mai ușor prin Camera Bilaterală de Comerț România – China. Camera Bilaterală de Comerț România – China are de acum o sucursală și în Caraș-Severin.
Scopul înființării acestei sucursale și proiectele de viitor au fost prezentate într-o conferință de presă care a avut loc la Reșița și la care au fost prezenți și oameni de afaceri chinezi.

Primvicepreședintele Camerei Bilaterale de Comerț România-China la nivel național, Florea Voinea, alături de președintele sucursalei nou înființate în județ, Gheorghe Filipescu și câțiva oameni de afaceri chinezi s-au întâlnit cu oficialitățile din județ pentru a le prezenta oportunitățile oferite de colaborarea cu chinezii în domeniul investițiilor.

”Sunt foarte mulți chinezi care vor să investească, dar să știți că doar barierele și opreliștele puse de noi i-au determinat să nu facă lucrul ăsta…Chinezii nu mai trebuie să demonstreze cine sunt și ce fac. Știți că ultima lor investiție este de vreo 46 de miliarde, cel mai mare concern farmaceutic din Elveția, pe care l-au cumpărat de curând”, a spus Filipescu.

Scopul înființării acestor sucursale în județe este acela de a oferi posibilitatea autorităților să negocieze și să lucreze direct cu societățile și cu investitorii chinezi fără să mai fie nevoie de aprobări de la Guvern sau Uniunea Europeană. Sucursala are deja 14 membri dintre acționarii ai societăților comerciale în județ, iar primarii orașelor din Caraș s-au dovedit deja interesați ca afaceriștii chinezi să investească la noi.

Președintele Camerei Bilaterale a subliniat că ambasadorul Chinei este dornic să vină personal în județ după ce a auzit de forța industrială pe care a avut-o Reșița și este interesat de posibilitățile existente, încă, pentru a se investi aici. De altfel, delegația Camerei Bilaterale a fost însoțită de doi parteneri chinezi care au vrut să se convingă de ”oferta generoasă” pe care o oferă Caraș-Severinul în privința domeniilor de investiții.

”Noi suntem o Federație, este vorba de oameni de afacere chinezi în România și noi ajutăm oamenii care sunt interesați de investiții în România și le prezentăm oferta ca să știe cum este aici, ce trebuie făcut”, a spus Huang, unul din reprezentanții oamenilor de afaceri chinezi ce colaborează cu Camera Bilaterală.

Președintele Camerei Bilaterale la nivel național este Răzvan Păunescu. Orice societate comercială privată din județ poate să devină de acum membră a Camerei Bilaterale de Comerț România-China. În Caraș-Severin oficial sunt înregistrate 8 societăți comerciale chineze care au investit în județ.

Comentarii

comentarii