6 retete de fripturi la cuptor

Retetele vin ca o recomandare pentru masa de Craciun, dar merg perfect si la masa de Revelion, de fapt, merg perfect la orice masa atunci cand avem timp de preparat.

PENTRU A VEDEA RETETELE, DATI CLICK PE CUVINTELE SCRISE CU O ALTA CULOARE DECAT RESTUL TEXTULUI.

Dupa ce te mai linistesti un pic cu febra cumparaturlior cadourilor sarbatori, fa-ti o idee si despre meniul de Revelion, ca sa-i dai gata pe invitati. Iata 6 retete de fripturi la cuptor pentru masa de Revelion sau Craciun.

PORC CARAMELIZAT CU MIERE SI LAMAIE

PORC CARAMELIZAT CU MIERE SI LAMAIEIngrediente: 1,2 kg de carne de porc, 3 lamai, o ramura de rozmarin, 150 ml de vin alb, 2 linguri de ulei de masline, 3 linguri de miere, 2 linguri de coniac, 50 g de unt, 1 kg de cartofi.

Fa mici incizii pe toata suprafata bucatii de carne si infige rozmarin. Da cu sare si piper. Unge carnea cu vin alb, ulei de masline si sucul unei lamai si las-o la marinat o ora si jumatate. Preincalzeste cuptorul la 240 de grade. Scoate carnea din marinata, sterge-o si pune-o intr-o tava la cuptor. Rumeneste friptura  la foc maxim si micsoreaza temperatura la 180 de grade. Mai lasa 30 de minute, stropind-o cu marinata din cand in cand. Dizolva mierea cu sucul unei lamai si coniac. Unge friptura cu miere si mai pune-o in cuptor 30 de minute. Curata cartofii si taie-i felii subtiri. Topeste untul intr-o tigaie si soteaza cartofii cu sare si unt timp de 15-20 de minute. Pune cartofii langa friptura alternand cu rondele de lamaie si mai lasa-i 10 minute.

FRIPTURA DE VITA IN UNT

FRIPTURA DE VITA IN UNTIngrediente: 1 kg de carne de vita pentru friptura, 125 g de unt sarat, cimbru, rozmarin, sare, piper, 1 kg de cartofi, un arpagic, un catel de usturoi, patrunjel proaspat.

Preincalzeste cuptorul la 130 de grade. Intr-un vas din fonta cu capac topeste o bucatica de unt si rumeneste bucata de friptura pe toate partile. Lasa apoi carnea la racit, pe un platou, 10 minute. Arunca untul in care ai prajit carnea si pune iarasi friptura in vasul din fonta cu restul de unt, sare si piper. Pune capacul si lasa friptura la foc mic timp de 2 ore. Din cand in cand, mai stropeste carnea cu untul topit. Curata cartofii, taie-i bucatele si prajeste-i intr-un amestec de ulei si unt. Dupa ce s-au rumenit, da-i cu sare si piper, adauga usturoiul si patrunjel tocat si pastreaza-i intr-un vas termorezistent. Dupa doua ore de fierbere la cuptor a fripturii, pune cartorii alaturi, cimbru, rozmarin si arapgicul tocat si mai lasa o ora, stropind carnea cu unt. Pune friptura pe un platou intins, cu cartofii alaturi.

Citeste tu mai multe despre acest lucru cu un click aici: http://www.curademiere.ro/6-retete-de-fripturi-la-cuptor-pentru-masa-de-craciun/ 

 

Comentarii

comentarii