7 remedii simple si eficiente pentru a evita retentia de apa in organism

O afectiune neplacuta care se instaleaza mai ales in perioada verii este retentia de apa. Cand corpul retine prea multe lichide in tesuturi, apar edemele la nivelul mainilor si picioarelor, dar si senzatia de balonare.
Cauzele retentiei de apa sunt destul de variate: dereglari hormonale cronice, afectiuni ale tiroidei, alimentatia deficitara, stresul, diverse alergii, presiunea mare a sangelui, excesul de sare, sedentarismul, anumite probleme cu rinichii si anumite medicamente. De asemenea, in perioada sarcinii, retentia de apa este o afectiune destul de comuna care dispare dupa nastere.
Cu exceptia situatiilor in care retentia de apa are drept cauza suferinte cronice metabolice, hormonale sau renale, aceasta problema poate fi tinuta sub control si rezolvate exclusiv prin dieta si miscare.
Care sunt cele mai bune solutii pentru combaterea retentiei de apa?
Consumul de apa si alimente cu efect diuretic, miscarea fizica si o dieta saraca in carbohidrati rafinati sunt solutiile cele mai eficiente pentru combaterea retentiei de apa. Diureticele naturale ajuta la eliminarea toxinelor din organism, iar miscarea ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si, implicit, la drenarea tesuturilor si eliminarea excesului de apa din organism.
 
Ce remedii sunt eficiente pentru retentia de apa?
1. Ceaiul de papadie
Ceaiul de papadie se afla pe locul 1 in tratamentul retentiei de apa. Papadiile contin mult potasiu care ajuta la reducerea nivelului de sodiu din organism. De asemenea, contin magneziu, perfect pentru combaterea balonarii. Consuma ceai de papadie de 3 ori pe zi.
2. Sucul de patrunjel
Ai incercat pana acum sucul sau ceaiul de patrunjel? Pentru suc amesteca in blender frunze de patrunjel cu apa si suc de lamaie, iar pentru ceai, pune frunze de patrunjel in apa clocotita si lasa-le la infuzat pentru cateva minute. Consuma 1-2 cani de ceai sau suc de patrunjel pe zi. Femeile insarcinate sau care alapteaza ar trebui sa evite sucul simplu de patrunjel. De asemenea, persoanele care au probleme de rinichi si de vezica biliara trebuie sa consume patrunjel cu moderatie, fiindca acesta scade nivelul de calciu din organism.
3. Limonada
Cand suferi de retentie de apa, limonada nu ar trebui sa-ti lipseasca din casa. Pune in limonada felii de castravete si efectul ei pentru tratarea retentiei de apa va fi imbunatatit. Alte ingrediente pe care sa le mai adaugi in limonada ta pentru a spori efectul de detoxifiere sunt ghimbirul, turmericul, capsunile, pepenele rosu, afinele, coacazele, zmeura si portocalele.
4. Apa cu castravete 
Castravetele ste bogat in minerale care stimuleaza rinichii sa elimine acid uric. In general, alimentele care au efect diuretic contin multa apa, stimuland in acest fel productia de urina si eliminarea toxinelor. Cea mai eficienta metoda prin care sa folosesti castravetele in combaterea retentiei de apa este sa il consumi cu apa. Taie felii de castravete, adauga-le in apa si consuma aceasta apa pe parcursul intregii zile. Nu uita ca apa este cea mai buna solutie pentru eliminarea excesului de sodiu din organism.
5. Ceaiul de ghimbir
Ghimbirul face minuni cand vine vorba de sanatatea organismului. Acesta mentine nivelul optim al potasiului din organism, mentine sanatatea rinichilor si ajuta la eliminarea lichidelor retinute in exces in tesuturi. Consuma in fiecare zi o ceasca de ceai de ghimbir sau o limonada cu ghimbir si nu vei mai avea probleme cu retentia de apa.
6. Smoothie-urile cu banane
Bananele sunt pogate in potasiu, un mineral foarte eficient pentru eliminarea apei din tesuturi. Consuma in fiecare zi 1-2 banane sau smoothie-uri cu banane. Cea mai simpla reteta de smoothie este sa pui in blender o banana, un pahar de iaurt sau lapte si o ceasca de capsuni.
7. Sparanghelul
Stiai ca sparanghelul este un recunoascut diuretic natural? El este foarte eficient si in eliminarea toxinelor. Prepara-l la cuptor sau la aburi si consuma-l pe post de garnitura sau in salate. De asemenea, sparanghelul mai merge foarte bine si in smoothie-uri, mai ales in combinatie cu kiwi.
Alte diuretice naturale pe care sa le incluzi in dieta ta sunt: rosiile si usturoiul, doua alimente foarte active, perfecte pentru eliminarea excesului de fluide din organism, mustarul, varza de Bruxelles, broccoli, ovazul, pepenele rosu, ciresele, urzicile si ceaiul de urzici, uleiul de morcov, ceaiul de matase de porumb si ceaiul verde.

Comentarii

comentarii