A plecat spre alte tărâmuri și spre IIsus, cel care timp de 35 de ani a fost preotul Marian Ilie Stefănescu

Sâmbătă, 09.09.2017, dimineața, a doua zi, după Marea Sărbătoare a Nașterii Maicii Domnului, cu delicatețe, de parcă nu dorea să tulbure Ziua Preacuratei, a adormit lin cel care a fost Protopop greco-catolic de Reșița și Canonic al Episcopiei de Lugoj, Marian Ilie Stefănescu. Dânsul a fost preot 35 de ani și protopop greco-catolic de Reșița timp de 25 ani!

Activitatea pastorală

– 1980, ianuarie- 1985, mai/iunie- Parohia ortodoxă Belinț

– 1985-1989- Parohia ortodoxă Bărăteaz

În 1990, ianuarie, a făcut adeziunea oficială la Biserica Româna Unită cu Roma, Greco-Catolică

– 16 februarie, la Reșița, reînviind parohia greco-catolică, având legături cu Episcopul Alexandru Todea (greco-catolic), care a devenit Mitropolit, apoi Cardinal (Alexandru Cardinal Todea), încă din anul doi de facultate (Sibiu, Facultatea de Teologie Ortodoxă Andrei Șaguna)

– 1993- este numit protopop de către I.P.S. Ioan Ploscaru, Episcop greco-catolic de Lugoj

– Desțelenește terenul greco-catolic din judeţul Caraș-Severin, reînființând parohiile: Oravița, Bocșa, Surduc, Clopodia, Lățunaș, Ticvaniu Mare și Ticvaniu Mic, Secășeni, Vărădia, Vermeș, Ramna, Izgar, Târnova…

– În toamna anului 1997 se pune piatra fundamentală de către P.S. Alexandru Mesian și se sfințește locul bisericii care urma să se construiască până în anul 2000 când lăcașul de cult a fost sfințit, în luna mai. Biserica a fost închinată Fecioarei Maria de la Fatima.
A avut bucuria să ridice acest lăcaș de cult.
Mai târziu a fost numit Canonic al Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj.

A fost numit Cetățean de Onoare al Reșiței de către primarul Liviu Spătaru.
A menţionat întreaga activitate în cartea sa.

La sfârșitul vieții de preot, după ce s-a pensionat, a hotărât să slujească lui Dumnezeu mărturisind credința sa într-o biserică Creștină Evanghelică, repetând botezul într-o comunitate supraconfesională.

A avut o deosebită prețuire pentru compozitorul Nicolae Moldoveanu, pe care l-a cunoscut în tinerețe.
O binecuvântată prietenie l-a legat de pastorul baptist Daniel Bărnuțiu, fapt care l-a determinat să se integreze în comunitatea pe care acesta o conduce, devenind membru al Bisericii Baptiste din Reșița.

Soția, fiicele, ginerii, cei cinci nepoței și mama soacră, îl așează în brațele Învățătorului până la Obșteasca Înviere.

Ceremonia de înmormântarea va începe luni la ora 14 la Capela din Govândari a Cimitirului 8 – acolo unde se află depus și trupul defunctului, după care va continua la cripta familiei din cimitirul din Câlnic.

Dumnezeu să-i ierte păcatele și să-l odihnească în pace!

Comentarii

comentarii