Administratorii C+C, Claudiu Cocora și Lucian Orel, rămân sub control judiciar

Administratorii C+C, Claudiu Cocora și Lucian Orel, rămân în continuare sub control judiciar, măsura preventivă fiind prelungită cu încă 60 de zile, începând din 15 februarie. Aceștia sunt suspectați de evaziune fiscală, întrucât în perioada 2011 – 2015 nu au înregistrat şi nu au declarat integral obligaţiile fiscale rezultate din veniturile salariale aferente angajaţilor societăţilor pe care le administrau.

Ei ar fi acordat lunar între 500 şi 1.000 de lei fiecărui angajat, suplimentar faţă de salariul minim pe economie înregistrat în contractul de muncă şi încasat pe cardul bancar. Aceste sume nu erau evidențiate în contabilitatea firmelor.

”Contractele de muncă ale angajaţilor erau/sunt înregistrate cu sume având minimul pe economie iar, în realitate, angajaţilor le erau/sunt plătite, pe lângă salariul înregistrat în contractul de muncă şi încasat pe card bancar şi alte sume de bani sub formă de numerar, în medie, sume de aproximativ 1.000 lei lunar/persoană, sume de bani care nu erau/sunt evidenţiate în contabilitatea societăţii”, se arată într-un comunicat emis de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Bugetul general consolidat al Statului a fost prejudiciat, lunar, cu suma aproximativă de 100.000 lei, prejudiciul total estimat pe an fiind de 1,2 milioane de lei. ”Menţionăm că urmărirea penală este fază a procesului penal, are caracter nepublic şi nu răstoarnă prezumţia de nevinovăţie”, se mai arată în comunicat.

C+C este unul dintre principalii producători de mezeluri din Vestul țării, cu o productie de preparate din carne de peste 25 tone pe zi. În prezent compania deține 12 magazine în municipiul Reșița și 6 depozite în țară. În plus, C+C este unul dintre cei mai mari contribuabili din Caraș Severin cu taxe și impozite la bugetul statului și unul dintre cei mai mari angajatori din Reșița care dă de lucru la sute de persoane.

Administratorii C+C au fost reținuți în 16 decembrie, în urma perchezițiilor efectuate de polițiștii cărășeni sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române și a Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin. Cei doi au fost eliberați după 24 de ore petrecute în arest preventiv și plasați sub control judiciar.

Ce înseamnă control judiciar:

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat,
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei,
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare,
e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar,
f) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Inculpatului i se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Comentarii

comentarii