VIDEO Afaceri curat-necurate în centrul Reșiței – Ce se ascunde în spatele acestora ?

O situatie cel putin dubioasă trenează de ani buni în zona centrală a Reșiței, fără ca cineva să ia vreo masură. Proiectul de eficientizare energetică, prin care blocurile reșițenilor puteau fi anvelopate cu sprijin european, se apropie de final. Cu toate acestea, la un singur bloc au fost demarate lucrări, și nici acela nu este terminat. Îna cest rotim, probabil că locatarii vor pierde finanțarea europeană deoarece constructorul nu a efectuat lucrările la timp.

Constructorul care a câștigat licitația de reabilitare termică a blocurilor de pe I.L.Caragiale este, de fapt, o companie din Arad, specializată în rețele de apă-canal. Pe site-ul de prezentare societatea ,,Aqua Vest” apare ca specializată în construcția, administrarea și operarea sistemelor de apă și canalizare. Pagina web are multe minusuri. De exemplu, la accesarea datelor de contact sau a celor de referință, site-ul indică erori de accesare, iar informațiile lipsesc cu desăvârșire, ceea ce indică o companie cel puțin îndoielnică din punct de vedere profesional.
Bloc (6)
Proiectul de eficientizare energetică a blocurilor de locuințe s-a derulat prin ,,Programul Operațional Regional 2009-2014”. Din 13 dosare depuse la Primăria Reșița pentru finanțare, doar 3 au fost întocmite corespunzător și s-au încadrat în criteriile de finanțare. Este vorba despre blocurile 18, 19 și 20 de pe Strada I.L. Caragiale. Au trecut de atunci ani buni, iar lucrările de reabilitare termică au fost demarate abia în această primăvară la un singur bloc. Ultimul termen de finalizare a lucrărilor pentru toate cele 3 blocuri este 31 decembrie 2015, iar proiectul este departe de a se finaliza.
Bloc (1)
Primarul Mihai Stepanescu aruncă vina asupra constructorului: ”E un proiect serios, pe care l-am demarat. Am avut o întâlnire cu firma din Arad care, culmea, este participantă la foarte multe licitații prin județ. La noi la Reșița a adjudecat cele 3 blocuri și a mai adjudecat niște lucrări: la Moniom, la Cuptoare și la Secu, cele care vizează rețelele de apă. Am constatat și noi că la cele 3 blocuri nu vin muncitori. L-am chemat pe directorul general al companiei la o întâlnire și a rămas să ne dea un răspuns. Cu ce forțe vine ca să termine lucrările? Să recupereze dânsul timpul pierdut, pentru că în situația în care blocurile nu sunt terminate până la 31 decembrie, diferența de bani trebuie să o asigurăm noi. Noi, dacă o asigurăm, ne îndreptăm împotriva dânsului”, a declarat Mihai Stepanescu.
Bloc (7)
Firma arădeană ar trebui să primească pentru contractul de reabilitare termică încheiat cu Primăria Reșița suma de 1 milion 100 de mii de lei. Lucrările trebuiau să înceapă anul trecut în noiembire, dar muncitorii au venit pe șantier abia în luna martie a acestui an.

Comentarii

comentarii