Alimentul anti-imbatranire, conform ultimelor studii

Vinul si branza sunt alimentele de baza si cele mai apreciate de francezi. Francezii, adepti si ei ai dietei mediteraneene, sunt printre popoarele cu cea mai mare speranta de viata, cu un procent mic de obezitate si cu mai putine cazuri de boli cardiovasculare decat restul lumii.
2017-12-21_11.25.49
Mult timp s-a crezut ca vinul rosu ar fi elementul minune, datorita resveratrolului – antioxidantul care incetineste degradarea organismului. Dar studiile recente dezvaluie faptul ca anumite branzeturi ar fi cheia in mentinerea organismului in forma buna pana la varste inaintate.

Iata despre ce fel de branzeturi este vorba: – Camembert – Brie – Roquefort – Gorgonzola – Bleu benedictin.

Aceste branzeturi contin, in urma tehnologiei de fabricatie complexe, ciuperci precum metaboliti, penicillum roqueforti si altele, care au beneficii importante in sanatatea sistemului vascular si al inimii.

Contin, deasemenea si compusi antiinflamatori cu efect benefic asupra mucoasei stomacale si a pielii, avand ca urmare nu numai sanatatea acestora, ci si aspectul placut, tonic si ferm, daca ne referim la piele.

E posibil ca ambele, vinul si branza sa aiba efecte pozitive anti-imbatranire, francezii fiind mari amatori si consumatori ai ambelor produse.

Industria cosmetica a intrat deja pe fir si spera ca produsele pe baza acestor compusi sa depaseasca produsele cosmetice bazate pe iaurt grecesc, produse in Grecia.

Mai exista un adevar, branzeturile de mai sus au multe calorii, dar consumati-le precum francezii, care au deviza: putin si bun.

 

 

Comentarii

comentarii