Apa nepotabila la Caransebes. Gugulanii fara apa la robinete, dar cu fantani in fata blocului

Datorită ploilor abundente din ultima perioadă, din cauza aluviunilor aduse de pe versanţi, în barajul de acumulare de la Zerveşti- sursa de apă a Municipiului Caransebeş, a crescut brusc turbiditatea apei brute la captările din baraj. Din această cauză, capacităţile de tratare ale Uzinei de Apă a fost mult încetinită.

,,În urma analizelor de laborator, s-a constata că valorile de turbiditate au fost depăşite de peste 100 de ori- un record nedorit- valoare nemaiîntâlnită în istoria de aproape 100 de ani a Uzinei de Apă Caransebeş” spune pentru InfoCS inginerul Ioan Ursulescu, directorul Uzinei de Apă.

A urmat ceea ce era mai de temut: operatorul furnizor a emis un comunicat de alertă prin care anunţa că apa de la robinetele celor peste 25.000 de caransebeşeni poate fi folosită numai în scop gospodăresc, adică la toalete- aceasta până la reglementarea situaţiei.

Norocul locuitorilor este că în oraş există peste 50 de fântâni arteziene cu apă plată de unde locuitorii s-au aprovizionat şi pentru băut, dar şi pentru gătit. Fântânile au fost forate de municipalitate în timpul mandatelor lui Marcel Vela, iar apa este gratuită. De fapt, în mod curent caransebeșenii iau apă de băut de la fântânile din fața blocului, spunând că apa acestora este mult mai bună decât cea din rețeaua publică a orașului și mai ales, nu are clor și ,,alte chimicale” ca și apa tratată. Apa de la robinete este folosit doar în scop menajer. La unele fântâni dintre blocuri, s-au format adevărate cozi.

Operatorul va reveni cu informaţii şi va anunţa public imediat ce apa furnizată se va încadra în parametrii de potabilitate.

foto: google

Comentarii

comentarii