Aseara a inceput ,,Ruga de la oraș” La Caransebes urmeaza 4 zile de petrecere

Cultural

Aseară s-a dat startul „Rugii de la oraș”. Patru zile vor petrece caransebeșenii și invitații lor în această săptămână la tradiționala manifestare, prilej pentru întâlnirea cu toate genurile muzicale, cu interpreți, formații de dansuri și trupe reprezentative de muzică ușoară.

Ruga a început joi, 20 aprilie, la ora 18, în Piața General Ion Dragalina, proaspat reabilitata. În deschiderea Rugii a avut loc Festivalul-concurs Național de Interpretare Vocală și Instrumentală „Luță Ioviță”, ajuns la cea de-a XXIII-a ediție. Acompaniamentul a fost asigurat de Orchestra „Doina Banatului”, din Caransebeș. Pe scenă au evoluat într-un spectacol de dansuri populare ansambluri folclorice, precum: „Zestrea gugulanilor” și „Junii gugulani”, în coregrafia lui Simion Dragalina, respectiv Adi Jurchescu. Cu aceeași ocazie, cunoscuții interpreți Gheorghe Turda și Traian Barbu au susținut recitaluri extraordinare.

Petrecerea din ziua de vineri, 21 aprilie, incepe la ora 18 cu gala laureaților Festivalului „Luță Ioviță”, urmat de un spectacol folcloric și dansuri populare susținute de ansamblurile din prima zi. În spectacol vor susține recitaluri de excepție Doriana Talpeș, Gabi Zaharia, Felicia Stoian și Tiberiu Ceia.

Sâmbătă, de la ora 14, cu prilejul Zilei Mondiale a Rromilor, va avea loc un concert de cântece populare românești și țigănești, un concurs de jocuri țigănești și un spectacol popular sugestiv intitulat „Ca la ușa…cortului”.
După amiază, de la ora 18, vor urca pe scenă ansamblurile folclorice sârbești: „din Kladovo, Vîrșeț, si din Veliko Gradiste . Ruga de la oraș se încheie în 23 aprilie, în ziua de Sf. Gheorghe.

Duminică dimineață, de la 9,30 va avea loc Sfânta Liturghie, iar la ora 13 este programată deschiderea oficială a rugii.
De la 19,45, pe scenă va urca formația All Friends Band, într-un recital de coveruri, urmată, de la 20,30, de trupa germană Daggu Project.
Seara va continua cu un show susținut de Ioana Ignat și cu un concert, de la 22, al cunoscutei trupe B.U.G. MAFIA.

Evident ca in centrul orasului vor fi amplasate tarabe si terase pentru ca atmosfera sa fie una incendiara. Organizatorii rugii, Consiliul Local și Primăria Caransebeș, precum și Casa de Cultură „George Suru”.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments