Atenția – Factorii de risc ai cancerului la sân

Medicina avansează în fiecare zi însă sunt boli pe care medicii încă nu le pot desluși. Cancerul la sân este una dintre aceste boli care a făcut tot mai multe victime în rândul femeilor. Despre cancer specialiștii spun că apare atunci când anumite celule mamare cresc anormal. Acestea se divid mai repede decât cele sănătoase și acumulează formând un nodul sau o masă.

Factorii de risc:

Primul factor de risc este cel genetic. În cazul femeilor care au rude apropiate care au avut cancer mamar sau ovarian, probabilitatea de a dezvolta cancer de sân este mult mai ridicată. De asemenea, femeile care transportă genele BRCA1 și BRCA2 au un risc mult mai mare de a dezvolta cancer mamar și / sau ovarian.

Femeile care au intrat la menopauză mai târziu decât limita normală de vârstă sunt predispuse către această boală. Acest lucru se datorează faptului că organismul lor a fost expus la estrogen pentru mai mult timp.

Obezitatea este un alt factor care poate declanșa apariția cancerului la sân. Specialiștii consideră că, la femeile supraponderale aflate la menopauză, nivelul de estrogen este mult mai ridicat, fenomen ce crește riscul de apariție a bolii.

Alți factori de risc sunt: consumul de alcool, expunerea la radiații, terapia hormonală de substituție, etc.

De asemenea, implanturile cosmetice pot submina șansele de supraviețuire ale femeii în caz de cancer de sân, potrivit unui studiu din Canada apǎrut în British Medical Journal. În acest recent studiu, autorii au constatat cǎ o femeie cu un implant mamar cosmetic are un risc de 25 % mai mare de a fi diagnosticatǎ cu cancer de sân atunci când boala a avansat deja, în comparație cu femeile care nu au implanturi.
femina.ro

Comentarii

comentarii