ATENTIE! NU ESTE DE JOACA! GRIPA SI IN CARAS-SEVERIN

Sănatate

În Caraș-Severin a apărut primul caz de gripă raportat în acest sezon, caz care a necesitat internarea în spital. Pacientul se înscrie în categoria de vârstă 15 – 49 de ani. ,,Considerăm că situația nu este îngrijorătoare dar recomandăm prudență la deplasările în colectivități, alimentație cu conținut mai bogat de vitamine și îmbrăcăminte corespunzătoare sezonului” spun responsabilii de la DSP C-S.

Ultima statistică a cazurilor de viroze respiratorii (care, după cum se știe, nu se încadrează la categoria gripei) în județ atestă 549 de cazuri noi, într-un interval de o săptămână, din care 43 au necesitat internarea. Cele mai multe cazuri de viroze – 179 – sunt înregistrate la vârste cuprinse între 5 și 14 ani. De asemenea, în ultimul interval de șapte zile au fost înregistrate 177 de pneumonii, din care 42 au necesitat internarea în spital.

Numărul de viroze nu depășește încă maximul anual dar în continuare există o atenție sporită din partea autorităților medicale pentru a nu exista riscul unei escaladări a virozelor sau al unei epidemii de gripă.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments