Azi gătim ca la buna în cuină: tocăniță de porc

Astazi doresc sa va prezint modul cum prepar eu tocanita de porc si grija pentru pastrarea aromei principale, care se realizeaza foarte simplu prin limitarea condimentelor puternic aromate si folosirea unui buchet aromatic cat mai restrans, in final obtinem un preparat foarte gustos, consistent, cu un gust aparte. Va invit sa parcurgem reteta impreuna.
Avem nevoie de:
                              – carne de porc pulpă…600 g
                              – ceapa…3 bucati
                              – usturoi…2 catei
                              – patrunjel verde…cateva fire – optional
                              – ulei…3 linguri
                              – piper, sare, boia dulce de ardei…dupa gust
                              – timp de preparare…~50 minute
                              – cantitati pentru 3 portii
Etape de lucru:
1.Cand avem toate ingredientele de mai sus pregatite, punem tigaia la foc, adaugam cele trei linguri de ulei, o lasam sa se incinga, apoi adaugam carnea taiata cubulete (in prealabil am spalat si portionat carnea).
Preparare tocanita de porc-etapa 1
2.Acum adaugam sarea si piperul, amestecam bine si o lasam la foc pana cand se rumeneste, amestecand intermitent. Cand s-a rumenit, adaugam ceapa, usturoiul,  patrunjelul (taiate cubulete), boiaua dulce de ardei si amestecam bine.
Preparare tocanita de porc-etapa 2
3.Turnam peste compozitie apa fierbinte pana se inunda bucatile de carne, amestecam bine, punem capacul si o lasam la foc pana cand scade si se leaga sosul, neuitand sa amestecam din cand in cand.
Preparare tocanita de porc-etapa 3
 4.Tocanita noastra este gata, se poate sevi simpla sau cu garnitura de piure, orez, cus-cus, mamaliguta, etc. marge bine de tot cu muraturi,varza acra sau salata verde.
      Va doresc, pofta buna!
Aceasta este reteta Angelei Petric si daca doriti sa vedeti si alte retete, dati un clik AICI: http://www.reteteangela.com/2014/03/tocanita-de-porc.html

Comentarii

comentarii