Azi gătim ceva gustos și sănătos: pilaf sârbesc

Ingrediente:

 

Pilaful sarbesc este o combinatie de orez cu multe legume rezultand o mancare frumos colorata si foarte hranitoare, care merge atat simpla cat si alaturi de o bucata de carne sau în cazul zilei de azi, cu pește prăjit fiindcă este dezlegare la pește fiind ,,Schimbarea la față”. Nouă ne place sa fie mai zemoasa dar de fapt, pilaful se pune la cuptor pentru a fi putin rumenit. Noi nu mai facem asta fiindcă  si asa este prea cald.

functie de ce ai in frigider. Eu o sa le trec pe toate desi in poze nu apar pentru ca nu le-am avut la momentul respectiv (asta nu inseamna ca pilaful nu a fost foarte bun si asa)

1 ceapa mare
2 morcovi
1 pastarnac
1 ardei rosu

1 ardei verde
o mana de mazare
cateva ciuperci
2 cani orez
2-3 rosii sau o conserva de rosii in bulion sau 2 lg bulion simplu
sare, piper, patrunjel
supa de pui sau apa dacă îl faceți de post

 

Preparare:

Se caleste ceapa in ulei, se adauga ciupercile si ardeii taiati dupa preferinta si se calesc impreuna cu ceapa. Se stinge cu zeama de carne sau apă.

Se adauga si restul legumelor si se fierb 10-15min. Se pune orezul, se completeaza cu supa daca a scazut si se lasa pana cand au fiert toate. La final se pun rosiile si condimentele, se mai da un clocot si se presara patrunjel. Pofta buna!

PS. Nu uitați de o bucată de pește prăjit sau pane cu un pagar de bere rece lângă. E voie, că doar e dezlegare la pește.

Comentarii

comentarii