Azi gatim ceva gustos si usor: Ciorba taraneasca de vacuta

Ingrediente:

Ingrediente pentru 6-8 portii:1. 600 gr carne de vita pentru ciorba (chiar asa scrie pe ea, de-a gata la caserola)
2. 300 gr morcovi (cam 3 bucati)
3. 200 gr telina
4. 300 gr cartofi (2 bucati)
5. 100 gr ardei gras
6. 160 gr rosii bucatele cu suc (conserva CIRIO)
7. o ceapa mica
8. o legatura de patrunjel
9. 3-4 linguri de tarhon tocat
10. 2 cubulete cu gust de vita
11. o lingurita de legume deshidratate
12. cimbru, sare

Carnea o speli si o tai bucatele mici, o pui la fiert cam o ora si jumatate. Unii o tin mai putin, dar lasata la foc mic, in tihna nici nu face asa multa spuma si se patrunde perfect. Primele minute indepartezi spuma, pana ramane limpede zeama.
Alaturi, mai fierbi niste apa si suplimentezi in oala mare, pe masura ce zeama in care fierbe carnea scade.Telina, morcovii, ceapa, le tai marunt. Cartofii si ardeiul – cubulete.

Cand a mai ramas jumatate de ora din timpul total de fierbere, adaugi morcovii, telina, ceapa. Dupa inca vreo zece minute, adaugi ardeiul, cartofii, rosiile decojite, cubuletele cu gust de vita, legumele deshidratate, condimentezi. Cu 5 minute inainte de a stinge focul, pui tarhonul tocat, cimbrul. Daca-ti place, pui si patrunjel atunci cand o servesti.

culinar.ro

Comentarii

comentarii