Bicarbonat de sodiu pe carnea crudă! Motivul? Află-l mai jos

Bicarbonatul de sodiu este nelipsit din bucătărie, la fel ca sarea şi piperul. Puţini ştiu, însă, ce efecte are atunci când este aplicat pe o bucată de carne. Pune-și cam o lingurită de bicarbonat pe o bucată de cotlet. Presărați-l pe ambele părți, pe toată suprafața cărnii.

,,Masează” bucata de carne crudă cu bicarbonatul de sodiu, apoi las-o la frigider 3-5 ore, în funcție de grosime. La final, se curăţă bine prin spălare cu apă rece, după care, se zvântă cu un prosop de bucătărie. Se pune imediat la prăjit. Se poate face la grătar, la tigaie, la capac sau pane.

Folosind acest TRUC, vei obţine o carne mult mai fragedă. Nu o să vă vină să credeți cât de gustoasă poate fii carnea după acest tratament.

Comentarii

comentarii