Bine de stiut: Medicamente ce nu ar fi bine sa lipseasca din casa

Pot aparea situatii neprevazute, mai grave sau mai putin grave, si pana la intalnirea cu un medic e bine sa fim pregatiti cu un minim de medicamente care sa nu ne lipseasca din casa. Situatia este mult mai serioasa cand la mijloc e vorba si despre copii.

 

Si nu uitati -in majoritatea oraselor din Romania, nu mai exista farmacii de garda pe timp de noapte sau urgente stomatologice la care sa apelati in caz de o criza nocturna. Mai bine sa le aveti in casa, decat sa umblati innebuniti prin toata casa sau sa va sunati prietenii si rudele in puterea noptii pentru un calmant la o durere de masele sau de ureche.


Nu recomandam in nici un caz consumul de medicamente fara prescriere de la medic, dar nici nu trebuie sa ne lipseasca din casa un minim necesar pentru cazuri de urgenta.

Iata ce medicamente e bine sa avem permanent in casa:


Pentru copii

– Antitermice – se poate intampla ca unui bebelus sau copil mai maricel sa-i creasca temperatura brusc din cauza unei raceli sau o alta afectiune; avem nevoie in acest caz de un antitermic: nurofen, eferalgan, panadol, algocalmin fiole, paracetamol supozitoare etc.

– Pentru tulburari stomacale – smecta, loperamid, ceai de menta (pentru diaree) sau supozitoare cu glicerina si laxative pentru constipatie, espumisan pentru stari de balonare.

– Dezinfectante pentru mici accidente – apa oxigenata, creme cu antibiotic (in cazul in care ati mai folosit la recomandarea medicului), pansamente, comprese sterile.

Un sirop antialergic, picaturi pentru nas si pentru urechi, dezinfectante buco-faringiene (dureri in gat) , solutie contra aftelor,

Pentru adulti
– Antiinflamatoare – ibuprofen, aspirina sau paracetamol, in cazul durerilor de cap, de dinti, menstruale etc.

– Digestive – pentru cazuri de indigestie, balonare, tulburari stomacale (diaree, constipatie) si antispastice pentru amelioararea crampelor si durerilor. Este bine sa aveti un triferment, un colebil, un carbune digestiv, un espumisan, ulei de parafina pentru constipatii, trienzim, furazolidon, saprosan.

Plante si medicamente pe care sa nu le asociezi niciodata

– Antitermice – medicamente pe baza de paracetamol sau ibuprofen, vitamina C.

  • Antialergice, picaturi pentru ochi si otice (ureche)
  • Un sprei ventolin pentru spasm bronhic, un sedativ usor pe baza de plante, preparate pe baza de calciu si magneziu, antitusive, unguent antireumatic si relaxant in cazul intinderilor musculare, un antiacid gastric gen dicarbocalm.

– Dezinfectante – pentru cazuri de accidentari: apa oxigenata, rivanol, betadina, pansament, fese si leucuplast

  • Sa nu va lipseasca din casa ceaiul de tei, musetel, galbenele, cimbru, sunatoare si cozi de cirese sau afine.
  • Mierea de albine face minuni in multe stari de criza.
  • Otetul de mere sau otet de mere in care puneti frunze de zmeur si mur. Este un antiremic natural si puternic – mai ales pentru copii.

Nu strica sa aveti in casa un garou, un tensiometru si obligatoriu, termometru.

Si cateva sfaturi:
Nu pastrati medicamentele la indemana copiilor.
Daca nu au specificatia pe ambalaj ca trebuie pastrate in frigider, pastrati medicamentele in loc racoros si fara umezeala.
Verificati periodic termenele de expirare si duceti-le inapoi la farmacie pe cele vechi. Sunt obligati prin lege sa le primeasca.

Si nu uitati: Nu trebuie sa cumparati medicamente de la farmacie cu cutiile – Puteti cumpara un blister sau doar cateva pastile. Acestea trebuie tinute in plicuri pe care sa scrieti ce este, data expirarii, mod de administrare si pentru ce sunt indicate.

Citeste articolul original si multe alte lucruri interesante cu un clik aici: http://www.curademiere.ro/ce-medicamente-e-bine-sa-avem-casa/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+CuraDeMiere+%28Cura+de+Miere+-+Revista+online+de+bun+gust%29

Comentarii

comentarii