Biscuiti spritati! Cine nu-si aminteste de ce-a mai populară prăjitură din copilărie ?

Am inceput azi aceasta reteta, biscuiti spritati, cuprinsa de o emotie copilareasca amestecata cu amintiri dragi si frumoase din copilarie, si cred ca nu numai mie, acest minunat desert, imi deschide cutia amintirilor! Purtata parca de un val, de un avant nestapanit, imi mergeau mainile, parca, singure, nici nu mi-am dat seama cand am terminat, eram imbatata de arome si amintiri. O mica bataie in usa m-a facut sa tresar, imi venea baiatul cel mic de la scoala!

Avem nevoie de:

                         – faina…600 g
                         – unt…300 g
                         – zahar…160 g
                         – oua…3 galbenusuri si un albus
                         – zahar vanilinat…16 g(2 plicuri)
                         – praf de copt…1plic(10 g)
                         – sare…1/2 lingurita
*timp de preparare…~1 ora si 10 minute
** gramaj pentru 2 tavi de 30×40 cm
Nota: – folosim ingredientele la temperatura camerei!
          – in loc de unt putem folosi margarina sau untura de porc.
Etape de lucru:
1. Pregatim ingredientele enumerate mai sus, cernem faina.

Preparare biscuiti spritati - etapa 1
2. Punem impreuna intr-un vas: zaharul, trei galbenusuri de ou si un albus, zaharul vanilinat. Omogenizam compozitia, amestecand, pana obtinem o pasta omogena, spumoasa!
Preparare biscuiti spritati - etapa 2
3. Adaugam untul.
Preparare biscuiti spritati - etapa 3
4. Omogenizam compozitia cu ajutorul unui mixer.
Preparare biscuiti spritati - etapa 4
5. Adaugam faina, amestecata in prealabil cu praful de copt, si sarea.
Preparare biscuiti spritati - etapa 5
6. Amestecam compozitia cu mana pana obtinem un aluat omogen,plastic-vartos. Cand am terminat, lasam aluatul la rece aproximativ 1 ora.
Preparare biscuiti spritati - etapa 6
7. Cu ajutorul unei masini de tocat la care montam o forma de biscuiti spritati, trecem aluatul prin forma dorita si asezam biscuitii formati in tava pentru copt tapetata initial cu hartie de copt. Introducem tava la cuptor (preincalzit) pentru aproximativ 15 minute.
Preparare biscuiti spritati - etapa 7
8. Cand biscuitii incep sa se rumeneasca pe margini si capata in general o culoare aurie, oprim focul si scoatem tava din cuptor.
Preparare biscuiti spritati - etapa 8
9. Gata, am terminat! Nu ne ramane decat sa gustam  biscuitii copilariei!
Preparare biscuiti spritati - etapa 9
Va doresc, pofta buna!
Aceasta este una dintre rețetele Angelei Petric. Infocs.ro îi multumeste doamnei Angela si va informam ca mai multe rețete ale acleiasi autoare, puteți găsi doar cu un singur clik AICI: http://www.reteteangela.com/2015/11/biscuiti-spritati.html 

Comentarii

comentarii