Bulion de rosii pentru camara si o iarna lunga si grea

Am gasit in piata, si am si primit, rosii pe placul meu, asa ca timp de respiro imi iau mai tarziu. Imi place foarte mult sucul de rosii, pe langa faptul ca il folosesc la multe prepararte, gustul mancarurilor cu bulion de casa e sigur altul! Va invit la bulion de casa, fara conservant!

Avem nevoie de:
                          – rosii (bine coapte)…5-10 kg (la alegere)
                          – sare…dupa gust
*timp de preparare…~ 6 ore (cu fierbere la foc mic)
Etape de lucru:
1. Pregatim ingredientele, alegem si spalam rosiile.
Preparare bulion - etapa 1
2. Taiem si curatam rosiile, dupa preferinta!
Preparare bulion - etapa 2
3. In aceasta etapa, separarea pulpei de samburi si coaja, avem la indemana doua variante:
     a. varianta moderna – trecem rosiile la rece prin masina si separam samburii si coaja de pulpa.
     b. varianta traditionala – punem la fiert rosiile taiate aproximativ 30 minute, apoi le trecem printr-o sita deasa si separam pulpa de samburi si coaja. Eu am folosit varianta (b).
Preparare bulion - etapa 3
4. Punem la foc mic vasul cu sucul rezultat, adaugam sare si amestecam bine.  In functie de consistenta dorita, si puterea focului, timpul de fierbere poate sa dureze intre 1 si 4 ore. Pe durata fierberii, amestecam din cand in cand. Eu l-am fiert 4 ore, la foc mic!
Preparare bulion - etapa 4
5. Cand timpul de fierbere s-a incheiat, si avem consistenta dorita, cu ajutorul unui polonic si a unei palnii, turnam bulionul in sticlele deja pregatite (curate si uscate). Capsam etans si punem sticlele intr-un pat cald pana a doua zi.
Preparare bulion - etapa 5
6. Scoatem sticlele si le asezam in camara, bulionul nostru este gata!
Preparare bulion - etapa 6
Va doresc, spor la lucru, si pofta buna!
Angela Petric
Citeste si alte retete aici:

Iată și o variantă video a rețetei

Comentarii

comentarii