Ca tot stam in fata televizorului – Stiati asta despre semintele de dovleac?

Sănatate

Seminţele de dovleac sunt cele mai populare seminţe alături de floarea soarelui şi deşi cei mai mulţi dintre noi ne consumăm de plăcere, foarte puţini dintre noi ştim că ascund beneficii uimitoare. Citeşte în continuare pentru a afla ce pot face pentru organismul tău.
Crude sau prăjite, seminţele de dovleac au un efect miraculos asupra stării de sănătate a organismului. Seminţele de dovleac sunt o foarte bună sursă de minerale, în special de zinc, motiv pentru care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomanda consumul lor în dieta zilnică pentru a obţine aportul recomandat.

Acestea sunt 5 beneficii pe care seminţele de dovleac le oferă sănătăţii:

1. Seminţele de dovleac va ajuta să vă întăriţi sistemul imunitar
Dacă aveţi gripă sau alergie, atunci aveţi un sistem imunitar slab, care trebuie să fie consolidat pentru a vă proteja de boli suplimentare. Prin urmare, s-ar putea lua în considerare consumul de seminţe de dovleac, care va stimula sistemul imunitar şi vă va oferi zinc – mineralul esenţial pentru păstrarea sănătăţii şi pentru prevenirea osteoporozei.

2. Consumul de seminţe de dovleac va ajuta să luptaţi împotriva diabetului
Nu trebuie ignorate beneficiile pe care seminţele de dovleac le au în reglarea producţiei de insulina din corpul tău. Consumul de seminţe va proteja persoanele care au deja diabet şi va preveni apariţia bolii în cazul persoanelor sănătoase.

3. Seminţele de dovleac vă oferă un somn bun, ajutându-vă să vă odihniţi corespunzător
Pentru toţi cei care lupta cu insomnia este recomandat să se consume seminţe de dovleac înainte de a merge la culcare. Ele vă vor oferi triptofan, aminoacidul care produce serotonină. în cazul în care nivelul de serotonină este mic, veţi avea dificultăţi la adormire.

4. Seminţele de dovleac vă păstrează organele de reproducere sănătoase
Consumul a jumătate de cană de seminţe de dovleac pe zi este un remediu excelent pentru orice problemă cu sistemul de reproducere, atât pentru bărbaţi, cât şi în cazul femeilor. Acest lucru se datorează acizilor graşi esenţiali şi zincului, care joacă un rol cheie în diviziunea celulară şi scad riscul de avort spontan.

5. Consumul zilnic de seminţe de dovleac vă va proteja de atac de cord şi de bolile de inimă
Seminţele de dovleac conţin magneziu, care vor menţine inimă sănătoasă, prevenind atacul de cord. Magneziul va ajuta să aveţi un ritm cardiac constant şi va controla tensiunea arterială.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments