Cât de veche este carnea pe care o cumperi din supermarket?

Oamenii aruncă foarte mulţi bani la gunoi, având în vedere că achiziţionează multe produse pe care nu le folosesc sau nu le consumă. Sunt oare cumpărătorii păcăliţi de supermarketuri pentru a-şi pune în coşuri ceea ce nu au nevoie, prin recurgerea la tactici şirete?

Phil Lambert, un adevărat specialist în ceea ce priveşte cheltuielile consumatorului, îşi împărtăşeşte propria strategie de a cumpăra în mod inteligent, referindu-se inclusiv la momentele în care ar trebui să evităm reducerile la carne, prezintă Shine.yahoo.com.

În primul rând, el recomandă să facem cumpărături miercurea, deoarece aceasta este ziua tipică în care magazinele alimentare fac reduceri. Atunci când ajungi la magazin, Lempert recomandă evitarea traseului stabilit de supermarketuri.

“Stai cât mai departe de departamentul de produse preparate până la sfârşitul călătoriei tale. Această zonă este plină de arome şi culori şi îţi induce o stare minunată tocmai pentru a petrece mai mult timp în magazin şi a-ţi stimula dorinţele”, spune Lempert.

“Prima dată, eu vizitez raionul unde există cutii, borcane şi conserve, care nu provoacă un impact emoţional atât de puternic. Şi sincer, dintr-un punct de vedere al siguranţei alimentelor, unele dintre aceste produse chiar merită să fie puse prima dată în coşul tău de cumpărături. Ulterior, poţi merge în celelalte zone, deoarece ai dobândit un mare atu: acum, eşti desensibilizat. Poţi traversa fără prea mari emoţii culinare departamentul lactatelor, iar apoi pe cel cu alimente congelate.”

Dar cum procedăm cu acele reduceri sau oferte de nerefuzat la prima vedere? “Dacă data achiziţionării este prea apropiată de cea a expirării, mergi mai departe, în special în cazul produselor de carne ambalate”, recomandă Phil Lambert.

Acesta subliniază faptul că produsele din carne de porc, de pui, de vită şi unele fructe de mare sunt adesea împachetate în recipiente din polistiren expandat. Sub carne există un strat dintr-un material absorbant (pe care Lambert îl numeşte “vezică”), folosit pentru a absorbi umezeala din produse.

Excesul de suc din carne este primul indiciu care ne arată că, cel mai probabil, carnea este veche şi nu ar trebui cumpărată.

“De fapt, în cazul în care carnea a stat în raft pentru o perioadă de timp mai îndelungată, acest strat va absorbi orice fel de umezeală în plus, aşa că atunci când analizezi produsul, nu sesizezi sucul cărnii. Ceea ce eu fac întotdeauna este să apăs pe carne din prima clipă când pun mâna pe ea, iar dacă există un exces de umezeală, atunci sucul se va vedea”, spune Phil Lambert.

financiarul.ro

Comentarii

comentarii