NEWS ALERT Căutări în Munţii Banatului – Doi barbati s-au ratacit pe Semenic

Politie

Mai multi jandarmi de la Postul de Jandarmerie Montana din Valiug, poliţişti si pădurari au scotocit pădurile din zona Muntelui Semenic. Mai exact, aceștia au căutat doi bărbați ce s-au rătăcit pe munte. Mașina lor a fost găsită într-o parcare de pe Platoul Semenic. Căutătorii speră să găsească măcar un semn sau o urmă a acestora. Bărbații au plecat după bureţi de fag în zona Platoului Sememnic spre Crivaia.

Bazinul forestier al Semenicului este unul dintre cele mai mari din ţară. Locurile şi pădurile sunt foarte greu de străbătut, dar nu impenetrabile.

Aproape că nu este an în care prin Munții Banatului și în special pe Muntele Semenic să nu se piardă vreo un căutător de bureți de fag. De cele mai multe ori, oamenii nu apreciază corect distanțele și sunt prinși de întuneric în pădure. Atunci, fie se rătăcesc, fie caută un adăpost și așteaptă ziua. Din păcate, în zona Semenicului sunt foarte multe zone în care lipsește semnalul telefonic. Cei ce ajung în această situație, mai fac o greșeală foarte gravă: încercând să ceară ajutor, de cele mai multe ori epuizează bateria telefoanelor mobile reducându-și în acest fel foarte mult șansa de a fi găsiți mai repede.

Căutările vor fi reluate dimineață cu forțe proaspete.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments