Ce gătim azi, la început de săptămână: Papricas de pui cu găluște- simplu, ușor și ieftin

papricas pui– 5 cepe potrivite
– boia dulce, cam o lingurita
– putina pasta de ardei rosu de casa sau din comert
– 8 aripioare de pui, dar nu mai puțin de două de persoană
– 6-7 cartofi roza potriviti
– sare, piper, cimbru, chimion, oregano sau rozmarin- dupa gust și preferințe
– frunze de pătrunjel și țelină, după preferințe
Pentru găluște folosim apă, sare, piper,făină, ou și sare.
Tocam ceapa cubulete dupa care o dam la calit. Lasam ceapa pana se inmoaie putin si ii
adaugam boiaua, cand deja apa s-a evaporat. Punem și pasta de ardei. Adaugam aripioarele și cartofii si le
lasam sa se inabuse sub capac.
Turnam un pahar, doua de apa calda. Sărăm si piperăm dupa gust după care acoperim din nou cu
capacul.
Cand carnea este de jumate fiarta … chiar mai bine de jumate, mai potrivim gustul și punem găluștele din făină. Dacă mai trebuie, mai adăugăm inca 2- 3 pahare cu apa caldă.
Lasam sa fiarba cartofii si gata papricasul. Servim cu salată de varză sau cu salată de vară din roșii, ceapă, castraveti și dacă vă place, ardei gras. Sau se poate servi direct cu salată de ardei copți.

Comentarii

comentarii