Ce gatim azi? Vită cu legume

Asa cum am promis, reteta zilei va fi postata seara ca doamnele sau domnii care gatesc, sa aiba o idee si de unde alege.

Ingrediente:

500 g carne de vita
5 morcovi marisori
2 cepe
salvie macinata – optional
2-3 linguri ulei
50 g unt
o jumatate legatura patrunjel
sare
piper.
Preparare:

etapa 1
Carnea se trece printr-un jet de apa rece si se taie bucati mici.Separat legumele se pregatesc astfel: morcovii taiati rondele, ceapa rondele, patrunjelul tocat marunt.

etapa 2
Intr-un vas se caleste in unt si ulei ceapa 2-3 minute dupa care se adauga morcovii, putina apa calduta si se condimenteaza cu sare si piper.Se lasa putin la foc mic amestecand usor.Se adauga muschiul,se condimenteaza cu sare, piper, completand cu putina apa si se fierbe la foc mic pana ce carnea se patrunde bine.

etapa 3
Intr-o tava se pune continutul din vas si se baga la cuptorul incins in prealabil.Se mai completeaza din cand in cand cu apa calduta.

etapa 4
Preparatul se serveste cu patrunjelul presarat deasupra.

Merge perfect cu vin rosu si mamaligă.

culinar.ro

Comentarii

comentarii