Ce gatim pentru azi? Rulada de ciuperci cu cartofi natur sau prajiti

Ingrediente:

1,5 kg de ciuperci 5-6 ouă, 3 cepe mari, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, o legatura de usturoi verde, piper, sare.
Preparare:

Ciupercile se spala, se curata si se dau prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala se taie marunt si se caleste in ulei cu capacul pus.Se amesteca apoi ciupercile tocate cu ceapa calita, cu ouale intregi, cu verdeata tocata, usturoiul, sarea si piperul dupa gust. Trebuie să iasă un amestec moale, care să curgă ca un aluat gros, iar dacă amestecul nu e destul de moale, atunci adăugaţi puţină apă. O tavă de cozonac se unge bine cu ulei şi se tapetează cu hârtie de copt. Amestecul se toarnă în tavă şi se dă la cuptorul preîncălzit la foc potrivit 45-50 de minute.
Se pot inlocui ciupercile proaspete cu cele din conserva si mai departe se procedeaza la fel. Se serveste cu garnitura de cartofi natur stropiti cu unt sau cu cartofi prajiti. Obligatoriu o salata de castraveti – fie cruzi- fie acriti la soare.

Comentarii

comentarii