Ceapa încetineşte dezvoltarea cancerului, având acelaşi rol ca citostaticele

Cercetatorii au descoperit faptul ca substantele care se ascund in ceapa pot incetini rata de crestere a cancerului la colon, experiment realizat deocamdata pe soareci. Ei afirma ca aceste substante au acelasi efect cu o sedinta de chimioterapie. In timpul administrarii citostaticelor nivelul colesterolului LDL creste simtitor (cel mai probabil ca efect secundar al medicamentului), nu acelasi lucru se intampla si in cazul administrarii substantelor din ceapa.

Substantele din ceapa incetinesc cresterea celulelor canceroase cu 67%

In acest studiu, cercetatorii au utilizat trei scheme astfel: au introdus in organism citostatice, in al doilea caz au introdus extrase de substante din ceapa si, la ultimul subiect au introdus doar ser fiziologic.

La absolut toti li s-au administrat cantitati mari de grasimi. Dieta bogata in grasimi s-a facut pentru a creste colesterolul dat fiind faptul ca, la cancerul de colon, cele mai periculoase sunt grasimile din sange.

Dupa trei saptamani, s-a constatat ca in urma administrarii de substante din ceapa, ritmul de crestere al celulelor canceroase a fost stopat in proportie de 67%, o idee mai putin decat in cazul administrarii de citostatice. In ceea ce priveste efectele secundare ale administrarii celor doua substante, diferentele au fost semnificative.

Beneficii majore fara efecte secundare

Este foarte bine cunsocut ce efecte secundare devastatoare au citostaticele asupra organismului, medicamentul utilizat la acest experiment nu face exceptie – peste 100 de efecte secundare s-au raportat: orbire temporara, coma, pierderea capacitatii de vorbire, convulsii, paralizie, colaps, cresterea alarmanta a colesterolului si/sau a trigliceridelor. In urma studiului efectuat s-a observat faptul ca in cazul utilizarii substantelor din ceapa, nivelul colesterolului LDL si cel al trigliceridelor a scazut in mod semnificativ.

Mai impresionant, in cazul administrarii de substante din ceapa la soareci, s-au constatat importante modificari ale nivelului colesterolului si ale nivelului apolipoproteinei B, nivelul acestora fiind considerabil mai mic.

Acest lucru nu este deloc surprinzator intrucat consumul de ceapa scade nivelul grasimilor din sange. Intrebarea care se pune este: De cata ceapa avem nevoie pentru a avea un efect benefic impotriva cancerului? Din pacate autorii studiului nu ne-au aratat ce cantitate au folosit, insa un studiu efectuat in Europa ne ofera unele indicii cu privire la ce doza ar fi recomandata pentru a avea un efect anti-cancer semnificativ.

Ceapa are beneficii impotriva mai multor tipuri de cancer

Ceapa, arpagicul, usturoiul, prazul, toate fac parte din grupa Allium. Studiile anterioare au demonstrat ca aceste legume ajuta la lupta impotriva mai multor tipuri de cancer. Cu toate acestea ceapa este cel mai puternic dintre ele, arata un studiu recent efectuat in Elvetia si Italia, care ne-a demonstrat cat de multa nevoie avem de aceste legume astfel: in urma consumului unui numar de 7 portii pe saptamana (80 g/portie) s-au constatat reduceri de risc de cancer astfel:

Gura si faringe 80%
Laringe 83%
Ovare 73%
Prostata 71%
Colon 56%
Rinichi 38%
San 25%

Toate aceste reduceri de risc au avut o semnificatie statistica. Inca o data observam ca alimentele sanatoase consumate cu regularitate pota avea un impact major asupra sanatatii noastre, ne pot ajuta in lupta impotriva cancerului, intrebarea este: Oare aceste alimente pot fi adevaratele medicamente in aceasta lupta nesfarsita?

Comentarii

comentarii