Chiftele de post din năut cu sos de legume în săptămâna mare VIDEO

Culinare

O rețeta delicioasă, chiar dacă este de post. Amestecul de gusturile din atâtea legume variate, cu gustul de prăjit și de dinstuit, în amestec, dau un rezultat super. Cuvintele sunt sărace, cel mai bine este să încercați singuri acasă această rețetă. Pentru această rețetă avem nevoie de:

O cutie de năut fiert
3 cepe curăţate
O căpăţână de usturoi curăţat
2- 3 dovlecei
2- 3 vinete
5- 6 cartofi fierți dați pe răzătoarea mare
1 bucata de ţelină
3 morcovi, dintre care, 2 dați pe răzătoarea mică și unul pe cea mare
1 ardei proaspăt
pasta de ardei
pasta de roşii
bulion de roşii
ulei
condimente: sare, piper, vegeta de casă

Pentru sosul de legume, toc două cepe mai grosier și le pun la dinstuit cu ulei şi sare. Dau morcovii, dovlecelul şi ţelină pe răzătoare și când ceapa s-a înmuiat, pun legumele peste ea și las la foc mic. Pun doar un morcov dat pe răzătoarea mare. Adaug şi ardeiul tocat mărunt. Las la foc mic. La sfârșit adaug 3 căței de usturoi tocat mărunt și mai las la foc câteva minute. Pun pastă de ardei și bulion după gust astfel că sosul să aibă o compoziție destul de consistentă, dar nu tare.

Pentru chiftelele din năut, pun în blender năutul, ceapa tăiată bucăți, usturoiul, frunze de țelină, o lingură de pasată de ardei. Obțin o pastă pe care o torn într-un castron peste cartofii dați pe răzătoarea mare. Pun și pâinea bine stoarsă, vegeta, piper, tulpini de țelină (apio) și frământ bine compoziția. Cui îi place, poate pune și praz prăjit în ulei și frunze de pătrunjel. Las compoziția la odihnit și mă ocup de vinete. Le tai rondele de aproximativ 5 cm și le dau cu sare. Las așa vreo 10 minute, după care, le prăjesc pe grătar cu puțin ulei. Nu vă speriați dacă de ,,ard” un pic mai tare. Acelea vor fi mai gustoase. Le pun în sosul de legume, presar deasupra pătrunjel tocat și pun capacul și las câteva clocote.

Formez chiftele potrivite ca mărime, le dau prin făină și le pun la prăjit în ulei încins. Uleiul trebuie să fie ,,mai mult” în tigaie, dar să nu acopere chiftelele fiindcă atunci acestea vor fierbe în ulei și se dezintegrează.

Punem pe farfurie sos și chiftele, ornăm și………poftă bună.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments