Craciun, altceva decat traditionalul porc, Gâsca în crustă de miere

O friptura festivă, perfectă pentru masa de Crăciun sau de Revelion: gâscă în crustă de miere.

Ingrediente

o gâscă de 3-2,5 kg, 4 clementine bio, un ananas, 2 mango, 6 napi, o lingura de ulei vegetal, o lingura de piper de Sichuan, 1,5 linguri de cardamom verde, sare.

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Pune toate ingredientele pentru sos intr-un bol si amesteca-le. Taie in doua clemetinele.

Pune gâsca intr-o tava cu pereti inalti, presara piper de Sichuan si cardamom. Sareaza, stropeste cu ulei si pune si clementinele in tava.

Lasa gâsca la cuptor intre 3,30 h si 4 h, stropind in mod regulat cu suc din tava in timpul coacerii. Cu jumatate de ora inainte de a scoate gâsca, unge-o cu sos de 3-4 ori.

In timp ce ai gâsca la cuptor, fa garnitura. Curata ananasul si taie lamele de 2 cm grosime. Taie mango si napii in bucati de 2 cm grosime. Pune fructele si napii in tava, cu 20 de minute inainte de a scoate gâsca din cuptor.

Gâsca in crusta de miere se serveste calda, cu fructele exotice garnitura.
curademiere.ro

Comentarii

comentarii