Cum ne fură băncile

banciClienţii băncilor sunt din nou sacrificaţi. O veste foarte proastă a venit zilele acestea cu viteza fulgerului şi a trăznit pe toată lumea tot ca un fulger : articolul care le-ar fi permis clienţilor abuzaţi de bancheri să denunţe în instanţă cu ajutorul Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului clauzele ilegale din contracte a fost amânată până la vară, mai precis până la 1 iulie. Cine credeţi că a pus o vorbă bună la guvern pentru bancheri? Nimeni altul decât „prietenul” FMI, care s-a opus cu aceiaşi vehemenţă adoptării ordonanţei 50 pe 2010 pentru protecţia clienţilor de abuzurile bancherilor. Premierul Ponta, pus să scoată din foc castanele fierbinţi, s-a scuzat : “Mă bănuiţi că sunt prieten cu bancherii. Nu sunt prieten deloc. Sunt prieten cu cei care beneficiază şi, la un moment dat, sunt abuzaţi de anumite contracte şi clauze. Aceea a fost o clauză pentru a cărei implementare – asta a fost discuţia şi cu FMI – este nevoie de o perioadă de timp, dar ea se aplică de la 1 iulie”, a declarat Ponta, aflat la Viena. Viena, locul unde s-a semnat acel „gentlemens agreement” între statul român şi bănci ca acestea să nu-şi retragă fondurile din sucursalele româneşti în timpul crizei…Spun asta nu ca să-l scuz pe premier, ci doar ca să explic cum a fost strâns cu uşa la modul cel mai grosolan…
Acum, revenind la amânarea articolului salvator din Codul de Procedură Civilă. Băncile au insistat în repetate rânduri pentru eliminarea acestei prevederi din Cod, deşi reglementarea face parte dintr-o Directivă europeană care trebuia aplicată de România încă de la momentul integrării europene, din 2007. De ce? Ei bine, băncile nu au făcut asta pentru că erau „basma curată”, ci tocmai pentru că nu au şi nu au avut un comportament corect faţă de consumatorul român…Că lucrurile stau aşa o dovedeşte faptul că în 75 la sută dintre procesele intentate bancherilor, clienţii au avut câştig de cauză. Şi asta fără articolul salvator…Bancherii ar trebui să se gândească de două ori înainte de a-şi arunca pagubele în spatele clienţilor corecţi şi să cureţe singuri contractele de clauzele abuzive pentru că 1 iulie e ca mâine…

LEA BERZUC
preluare: stelian-tanase.ro

Comentarii

comentarii

6 thoughts on “Cum ne fură băncile

  1. Daca Romania ,era o tara normala , colaborarea cu F-M I – trebuia explicata poporului si dupa aceea sa ne indatoram la ei .Toate tarile care au refuzat , sau au scapat de ei, sant astazi foarte bine .DAR TARILE ALEA NU AU PE ILIESCU , ADRIAN NASTASE , PETRE ROMAN ,VARUJAN VOSGANIAN, EMIL BOC –NU AU AVUT PRESEDINTI CA –ILIESCU , CONSTANTINESCU SI BASESCU – EI SANT ASTAZI UNDE SANT– IAR NOI, IN GROAPA URAT MIROSITOARE A ECONOMIEI LUMII MODERNE- Si Ceausescu a imprumutat bani de la F-M -I – DAR PENTRU FABRICILE SI UZINELE VANDUTE PE NIMC DE CEI CARE AU VENIT DUPA EL –CU DURERE IN SUFLET ,CITIM ACESTE CUVINTE !!!– NE MERITAM SOARTA !!!

  2. bagi 100E intr-un cont…dobanda 1%/an….comision extragere ban 3%….tot salteaua e mai buna….apropo cine a bagat „lumea capitalista ” in rahat pana in gat???…sistemul bancar..

Comments are closed.