Doctorul Pavel Chirilă continuă lupta de „prevenire a cancerului” la Reșița

Doctorul Pavel Chirilă continuă lupta cu cancerul promovând şi la Reşiţa un studiu economic comparat prin cartea sa intitulată „Prevenirea Cancerului”.
Pornind de la constatarea că România este ţara cu cea mai mare mortalitate prin cancer din rândul ţărilor europene,
doctorul Pavel Chirilă şi-a propus să susţină o serie de conferinţe prin ţară.
Şi veştile rele nu se opresc aici pentru că, după spusele medicului, suntem şi ţara cu cea mai mare incidenţă la trei tipuri de cancer: cancerul de plămâni, de col uterin şi de creier.
Seria de conferinţe iniţiate sunt susţinute prin Fundaţia „Sfânta Irina” sub titlul „Prevenirea Cancerului”, după denumirea cărţii pe care doctorul Chirilă a lansat-o şi în urbea reşiţeană.
Cartea cuprinde informaţii despre factorii oncogeni şi cum pot fi aceştia preveniţi.
Pavel Chirilă susţine că mortalitatea mare în România se datorează faptului că în ţara noastră cancerul e depistat târziu, în stadiul 3 şi 4 când şansele de supravieţuire sunt minime. Dacă un cancer este depistat în fazele 1 sau 2 şansele de recuperare devin însă maxime.
Medicul care nu renunţă să lupte cu nemilosul cancer face eforturi să finalizeze Clinica de Recuperare Oncologică de la Slatina Nera, o şansă pentru bolnavii de cancer în fază incipientă.
Construită pe un fond european, pe o axă de cercetare privată, aceasta se vrea un centru terapeutic dar şi de cercetare. Din cele 7 clădiri care vor constitui Centrul Nera, 4 clădiri sunt finalizate până la acoperiş, după cum a declarat medicul Chirilă.
Deşi s-au demarat numeroase campanii de susţinere a acestui Centru prin donaţii, se pare că românii nu sunt foarte receptivi la astfel de proiecte: „Îmi pare rău să spun, dar mentalitatea de a dona, în România, e încă timidă. Ca să vă dau un exemplu, anul trecut în seara de Paşti maestrul Dan Puric, pe unul din posturile de televiziune a promovat două ore Clinica Nera. Am aflat că a avut un rating de 280 de mii de persoane, dintre care au donat 10 mii, câte 2 euro. Un pachet de ţigări care dă cancer de plămâni costă 3 euro pe zi. Faceţi o comparaţie şi vedeţi dacă poporul român donează sau nu donează de obicei!”, a declarat medicul profesor Pavel Chirilă.

Comentarii

comentarii