Dragnea a propus ca prim-ministru o fostă subalternă din PSD Teleorman. Cine este Viorica Dăncilă

Politică

Europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă este nominalizarea PSD pentru postul de prim-ministru, anunțul fiind făcut după ședința Comitetului Executiv Național al PSD (CEx). Fostul premier Mihai Tudose, care este vicepreședinte al PSD și avea drept de vot, nu a venit la ședința de astăzi. Viorica Dăncilă este șefa organizației de femei din PSD și conduce grupul PSD din Parlamentul European.

Viorica Dăncilă s-a născut pe 16 decembrie 1963, la Roșiori de Vede. Ea este membră în PSD din 1996 și președintele organizației de femei a PSD din octombrie 2015. Între 2008-2009 a fost consilier județean din partea PSD la Consiliul Județean Teleorman.

Între 1989-1997 a fost profesoară la Liceul din Videle, iar între 1988-2009 a lucrat ca inginer la OMV PETROM. Începând din 2009 este europarlamentar PSD.

Mihai Tudose și-a anunțat luni seară demisia în urma ședinței Comitetului Executiv Național al PSD în urma căreia a pierdut sprijinul partidului. Este al doilea șef al Executivului care rămâne fără sprijin, după exact șapte luni – Sorin Grindeanu fiind demis prin moțiune de cenzură în iunie 2017.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments