Drumetie de la Anina, la Oravita – 34 km la „pas”, pe linia de tren! Partea a I a

Semeringul Bănăţean – o bijuterie. Acest traseu merită, făcut „la pas”, cu aparatul foto la gât șo ochii mari și atenți.Și cu toate ac estea, aparatul foto nu poate reda, sau exprima în totalitate, ceeace simţi, ….mirosul de fum de locomotivă ce încă persistă de atâția ani în tuneluri.

Să nu uităm că unul dintre ele are 660 metri și există posibilitatea de a te întâlni cu trenul în el, așa că mare grijă. Spațiul este foarte strâmt, a fost cioplit cu dalta și târnacopul păentyru dimensiunea locomotivelor și vagoanelor de atunci, încă nu se inventase dinamita. Sunt 14 tunele, 10 viaducte, unul are 37 de metri, balustrade șubrede și vechi, vara mai sunt și vipere printre șine ( mulţumim lui Dumnezeu, noi nu am întâlnit nici una ).

Vorbele sunt sărace și sunt pierdere de timp. Când vezi aceste peisaje, rămâi mut! Excursia noastră a fost făcută în 06.11.2014. O zi frumoasă de toamnă cu temperaturi de vară și frunze colorate de penelul vremii trecute și a verii fugărite de anotimpul ludăilor, al cucuruzului copt și al strugurilor.

Când am văzut atâta culoare și atâta risipă de frumos, n-am mai stat pe gânduri. Toamna, lumina și culorile se schimbă de la o oră la alta. Așa că, am pornit-o în ultima drumeție din acest an, drumeție ce a avut startul la Anina și punctul terminus, la Oraviţa. Adică, vreo 34 de km făcuți cu drag și voioșie, la pas, pe jos pe terasamentul liniei de tren, admirând toamna și înmcărcându-ne bateriile spirituale cu încă o porție de frumos dat de măria sa, domnița Natură!

Cu un aparat foto Samsung S4, setat la 9 megapixeli, mode HDR și rezoluţie 4128X2322, am făcut 34 km doar printre linii și ,,păduri și munți plini de frumos”. Am plecat la ora 9 din Anina şi am ajuns la Oravița la 18:44. Am făcut 3 pauze, vreo 600 de poze, ultimi 4 km la ,,lanternă”. Suntem „rupţi” dar fericiți și parcă beți și amețiți de atâta frumos. Si cum un prieten adevarat imparte cu8 prietenii ce are mai bun, nu puteam sa tin numai pentru mine aceste poze, așa că, le-am dat prietenilor de la InfoCS să le arate la toată lumea.

Cu stimă și respect

Ion Marcel Dragomir – vânătorul de frumos din Oravița

Comentarii

comentarii