Drumul Resita – Valiug marul discordiei in Consiliul Judetean

Actualitate Administratie

Prima ședință de Consiliu Județean din anul 2017 nu a fost una confortabilă pentru directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat, Corina Pascotă, nevoită ca în fața tuturor consilierilor județeni să răspundă întrebărilor incomode ale consilierul Cristian Gâfu privind starea proastă a drumului Reșița-Văliug. Consilierul PNL a subliniat că pe acest drum se circulă foarte greu în această perioadă.

”Mă așteptam ca doamna director să nu trebuiască să fie întrebată. E normal că iarna nu-i ca și vara, dar era firesc să ia dânsa inițiativa și să ne spună unde întâmpină probleme, nu să întrebăm noi. E ca și faptul că ne ascundem gunoiul sub preș”, a spus Gâfu.
Șefa DADPP a răspuns că niciun drum din județ nu a fost închis și că toate au fost practicabile, chiar dacă consilierul județean a susținut că pe majoritatea drumurilor din județ deszăpezirea a fost deficitară.

”Vreau să vă spun că respectivul contract (cu firma de deszăpezire) este în derulare. Noi nu putem interveni, nici noi ca și Consiliu Județean și nici dumneavoastră, dar nu asta este cea mai importantă problemă ci faptul că din punct de vedere al deszăpezirii consider că atâta vreme cât nu a existat nicio solicitare, nici la Comandament, nici la Situațiile de Urgență și niciunde unde să ni se comunice faptul că acest drum este impracticabil, nu pot să vă dau alte detalii”, a mai spus Corina Pascotă.

Ofensat de faptul că din răspunsul directoarei de la Patrimoniu se subînțelege că el ar fi ”ridicat o falsă problemă”, consilierul a întrebat-o pe aceasta de câte ori a fost pe teren în această perioadă cu probleme.
Pascotă nu s-a lăsat intimidată și a explicat cum stă treaba cu ”viabilitatea” drumurilor din județ.

”Fac o precizare care nu cred că a fost făcută până în acest moment. Toate drumurile din Caraș-Severin au un anumit grad de viabilitate. Acest grad de viabilitate se stabilește în funcție de statistica numărului de mașini care circulă pe respectivul tronson de drum, conform acestei viabilități se face și intervenția pe acest drum, în speță, atunci când s-a solicitat caietul de sarcini a fost avută în vedere această viabilitate. Viabilitatea impune la ce timp se intervine pe drumul respectiv, de unde se obține și cantitatea de antiderapant care se dă pe drumul respectiv” a precizat Corina Pascotă, subliniind că pe drumurile din județ s-a intervenit conform gradului de viabilitate, iar toate drumurile au fost practicabile.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

1 thought on “Drumul Resita – Valiug marul discordiei in Consiliul Judetean

  1. Draga Anca drumul comunal este deschis inclusiv pe străduțe ,daca te referi la Gozna trebe sa deschidă Camandul ca este drum Județean 

Comments are closed.