EXCLUSIV Nenorocire în Munții Țarcu, turmă de 270 de oi trăsnite în timpul furtunii

Actualitate Sănatate

MF3-1122Mare necaz pe capul unui proprietar de animale din satul Poiana Buchin. Omul are o turmă de oi, de fapt avea, formată din sute de animale. Acestea se aflau la păscut pe Muntele Țarcu în zona numită ,,la Brusture”. În timpul unei furtuni de zilele trecute, un trăsnet a lovit turma omorând pe loc 270 de oi. Nici măcar câinii nu au scăpat de nenorocire. Din fericire, ciobanii aflați cu animalele pe munte, au scăpat teferi caprin minune.

Acum, pe lângă acest necaz, proprietarul turmelor se confruntă cu o altă problemă deosebită: cum să scape de cadavrele oilor?

La locul întâmplării nu se poate ajunge cu nici un tractor sau alt mijloc de transport pentru a fi luate cadavrele. Stâna se află în munte iar de la drumul de acces și până acolo, distanţa poate fi parcursă doar pe jos, pe poteci.

Conform procedurilor sanitare în astfel de situaţii, cadavrele oilor trebuie incinerate fiindcă este vorba de tone de carne intrată deja în descompunere. O asemenea cantitate de carne nu poate fi îngropată fiindcă ar afecta mediul înconjurător. Dar, din cauza vremii ploioase, cu cantităţi imense de apă ce vine din cer, aprinderea cadavrelor este aproape imposibilă fiindcă lâna este impregnată cu apă şi focul se stinge.

În cursul zilei de azi, situaţia va fi analizată de factorii de decizie şi se vor căuta soluţiile cele mai rapide pentru a putea scăpa de acest necaz.

Din fericire, proprietarul avea turmele asigurate.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

2 thoughts on “EXCLUSIV Nenorocire în Munții Țarcu, turmă de 270 de oi trăsnite în timpul furtunii

  1. Sa le taie si sa le vanda dar nu cu 13 lei/kg cum se obisnuieste. Data viitoare cand mai merge pe munte -pe oricare – sa foloseasca si inventia lui B. Franklin de la 1752 ! Daca era economist distrugerea fabrica, mai bine s-a facut oier.

Comments are closed.