Festivalul berii bavareze la Garâna VIDEO

Cultural

Garâna, micuţul sat de la poalele Muntelui Semenic aflat la 1000 e m altitudine, revine la acest sfârşit de săptămână în atenţia publicului, prin Festivalul Berii Bavareze Wieninger, dar şi prin Festivalul de Folk, ce vor fi organizate aici de joi până pe 11 august.

De ieri seară și până duminică, în Poiana Lupului, la Garână – locul unde are loc tradiţionalul Festival Internaţional de Jaz, au loc din nou o serie de evenimente. Aseară, aa avut loc festivalul berii bavareze, o manifestare tradițională pentru care vin în Poiana Lupului în special etnicii germani din zonă și care acum stau în străinătate, dar și turiștii care iubesc tradițiile germanilor, care vor să se bucure de aerul curat, de berea bună, de mâncarea tradițională, dar și de muzică și dansuri germane. A fost şi în acest an ca și în anii trecuți o manifestare cu premii surpriză, concursuri și multă distracție

Festivalul le oferă acestora o alternativă de petrecere a timpului liber într-o companie deosebită, dar şi într-o locaţie fără egal, în satul Garâna, aflat la poalele masivului Semenic.

Berea bavareză este o bere de nișă şi este produsă tradiţional într-o cantitate destul de mică. Cunoscătorii spun că are proprietăţi medicinale şi mai ales, a doua zi, după câteva pahare în plus, nu te doare capul.

Petrecerea a durat până spre zorii dimineţii.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.