Intoarcerea la normalitate? Institutul Cantacuzino repus in functiune ?

Sănatate

Institutul Cantacuzio va începe să producă vaccinuri în aproximativ trei ani. Declaraţia a fost făcută de Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, într-o conferinţă susţinută la Târgovişte.

Acesta a precizat că trebuie aduşi specialişti în cadrul Institutului pentru că, la momentul la care acesta a rămas fără finanţare, specialiştii de top de acolo au plecat, transmite News.ro.

„Institutul Cantacuzino poate să producă vaccinuri cam în trei ani, dar în această perioadă el poate să producă suplimentele pentru stimularea imunităţii, poate să înceapă să producă produsele pe care le-au avut – nu neapărat vaccinurile despre care vorbim, în speţă gripalul şi BCG, dar poate începe să producă unele lucruri. În acelaşi timp, trebuie să aducem specialişti, pentru că nu e niciun secret că, la momentul la care Institutul a rămas fără finanţare, specialiştii de top de acolo au plecat. Noi trebuie să aducem specialişti acolo, trebuie să construim o nouă linie de producţie şi totul trebuie să fie făcut pe o bază sănătoasă”, a declarat Bodog, citat de News.ro.

NR
Institutul Cantacuzino a fost închis din anumite interese financiare şi politice. Rezultatul: epidemii de rujeolă, valuri de îmbolnăviri de TBC, tot felul de hepatite, copii nevaccinați, etc. Tot ce se aduce în prezent în ţară, se aduce pe bani grei din import. Din producător și exportator de vaccinuri, România a ajuns importator.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments