Lili Gherle Flisc – doamna de fier din Caraş-Severin

_IMG6447Ziua Mondială a Donatorului de Sânge va fi celebrată astăzi la Oraviţa printr-un simpozion cu titlul „Sunt mândru că sunt donator!”. Simpozionul, în care vor fi prezentate rezultatele campaniei „Un strop de sânge pentru un copil”, iniţiată de Liliana Gherle Flisc, va începe la ora 17, la Hotelul „Caraş” din Oraviţa.

La această acţiune, organizată cu sprijinul Organizaţiei Femeilor Social Democrate Caraş-Severin şi al femeilor social-democrate din toată ţara, şi-au anunţat participarea reprezentanţii Centrului de Transfuzii Sanguine Caraş-Severin, medici, parlamentari, oficialităţi locale şi judeţene, jurnalişti.
Referitor la acţiunea centrată în jurul campaniei privind donarea de sânge, preşedinta OFSD Caraş-Severin, Tudoriţa Nicula ne-a declarat: „Facem un bilanţ, dar ne pregătim şi pentru căile de urmat. Unul dintre obiectivele noastre este realizarea unei Bănci de Sânge în Caraş-Severin. De aceea am invitat şi parlamentari la acest eveniment şi sperăm să ne ajute”.

În ceea ce priveşte pe Lili Gherla Flisc, cea care a iniţiat campania şi s-a implicat total în desfăşurarea ei, Tudoriţa Nicula a precizat: „Este o femeie extraordinară, luptătoare şi tenace. Parcă ar fi din fier, parcă nu oboseşte. Dacă îşi propune ceva nu se lasă până nu realizează. Dacă ar fi mai mulţi oameni ca Lili, ar fi un câştig extraordinar, nu numai pentru organizaţia noastră politică, ci şi pentru societate. O felicit şi o admir pentru ceea ce face!”.
Simpozionul organizat astăzi la Oraviţa face parte dintr-un eveniment mai amplu, desfăşurat timp de trei zile, la sfârşitul acestei săptămâni, care va curpinde şi alte dezbateri pe teme de sănătate, activităţi culturale şi vizite de documentare. Mâine, dimineaţă, de la ora 10, va avea loc o dezbatere privind implicarea femeilor social-democrate privind educaţia pentru sănătate. De la ora 11, delegaţii vor vizita Teatrul „Mihai Eminescu” din Oraviţa, pentru a comemora trecerea a 124 de ani de la trecerea în nemurire a poetului Mihai Eminescu. După amiază delegaţii vor efectua o călătorie documentară pe calea ferată Anina – Oraviţa, declarată monument istoric, iar seara va avea loc o întâlnire festivă, cu primarii şi viceprimarii social-democraţi din judeţ, pe malul lacului Buhui.

Duminică, 16 iunie, delegaţii vor vizita Mănăstriea Slatina Nera, se vor documenta cu privire la produsele naturiste (tincturi, geluri, produse apicole etc.) realizate la mănăstire, precum şi cu privire la stadiul lucrărilor pentru edificarea primei Clinici de recuperare Oncologică din România, fondată de medicul Pavel Chirilă.
preluare Matei Mircioane Argument

Comentarii

comentarii