Lucrari si reparatii de mantuiala in urma lucrarilor la retelele de apa si canal – Primaria pune piciorul in prag

Primăria trage Hidroconstrucția de urechi pentru dezastrul lăsat în urma finalizării lucrărilor pe străzile din Reșița. Peste 40 de străzi din Reșița care au fost supuse proiectului de reabilitare apă-canal arată ca după ”potop” deoarece constructorul nu și-a finalizat calitativ lucrarea de refacere a străzilor, refacere prevăzută în proiect. Pentru 3 dintre aceste străzi, constructorul ar fi solicitat astăzi Primăriei să semneze recepția lucrărilor de refacere a drumurilor, fapt care a generat stări conflictuale și măsuri de constrângere pentru constructor.
IMG_8533
Hidroconstrucția SA în asociere cu Electrosistem SRL, au trimis către Primăria Reșița o convocare pentru lucrarea ”Reabilitarea și extindere conducte de aducțiune rețele de distribuție, rețele de apă și canalizare în Reșița”, lucrări finanțate din fonduri europene, în cadrul Programului POS Mediu I, convocare ce privea ”predare îmbrăcăminte rutieră” pe străzile Mihai Viteazul, Mărului și Ion Vidu. Nemulțumită de calitatea lucrărilor pentru care a fost convocată, conducerea Primăriei a cerut presei și celor responsabili de realizarea propiectului să meargă în teren pentru a arăta opiniei publice cât de neprofesionist au fost realizate aceste lucrări pentru care constructorul vrea să se facă acum recepția. Viceprimarul Paul Ovidiu Vasile, cel care a mers în teren și i-a tras la răspundere pe toți cei implicați în acest proiect de reabilitare, a precizat că Primăria nu va face nicio recepție până când constrcutorul nu va reface drumurile sparte așa cum trebuie.
IMG_8530
”Nu se va face nicio recepție pe lucrări care seamănă cu ceea ce ați văzut. Să știe toată lumea că aceste lucrări nu sunt din vina Primăriei”, a spus viceprimarul.
Pe strada Mărului, una din străzile lăsate de Hidroconstrucția fără vreo urmă de îmbrăcăminte rutieră, Primăria a intervenit într-o mică măsură pentru că acolo nu se putea trece cu nicio mașină iar oamenii erau de-a dreptul izolați si revoltați.
IMG_8535
”Întâmplarea face ca pe strada Mărului, Primăria, la solicitarea locatarilor, a trimis oamenii să facă cât de cât niște reparații deoarece în caz de incendiu sau de boală, nu se putea intra cu mașina pompierilor sau cu salvarea”, a mai spus viceprimarul.
Chiar dacă constructorul consideră că și-a făcut treaba și a terminat lucrarea, Primăria a precizat că nu va semna recepția lucrării și nu vor primi niciun ban. ”Nu le semnăm pentru recepție. Nu pot fi plătite și urmează, prin pârghiile pe care le are primăria, începând de mâine, organele primăriei să vină și să dicute cu chitanțierul, cu facturierul, referitor la starea acestor drumuri”, a mai spus Paul Vasile.
IMG_8540
La fel se va întâmpla pentru toate lucrările la care Hidroconstrucția sau alți constructori au permise de spargere neîncheiate sau depășite. Mai mult decât atât, administrația locală a decis că nu va mai da nicio autorizație de spargere până când nu se reabilitează lucrările din urmă, începute și lăsate nefinalizate.
IMG_8574
”Inițial am avut o înțelegere cu ei. La două refaceri bine făcute calitativ le dau o autorizație de spargere. După ziua de azi mă gândesc dacă voi merge așa în continuare”, a precizat viceprimarul aflat astăzi în teren.
Situația orașului nu este deloc roz. Există peste 40 de străzi sparte prin toate cartierele municipiului, dar, culmea, și peste 90 de noi lucrări pentru 90 de autorizații de spargere, lucrări despre care municipalitatea spune că nu va permite să fie începute până când nu se vor finaliza cele din urmă.
IMG_8580
Pe strada Prislop, Primăria a mai încercat o improvizație a refacerii drumului pentru ca oamenii să poată circula cât de cât. Aici lucrarea a fost părăsită de doi ani de zile, după ce constructorul a început săpăturile pentru reabilitare apă-canal prin proiectul ISPA. ”Noi stăm și cheltuim banii primăriei, de fapt e o improvizație, până când ei se vor trezi și vor reface asfaltul. Dar pentru noi înseamnă forță de muncă, înseamnă bani, înseamnă oameni dislocați pentru a repara în urma lor. Aici v-am arătat cum totuși am încercat să ajutăm, dar primăria nu are bani să repare toate străzile sparte de către aceste firme, lucrare părăsită de doi ani de zile”, a spus viceprimarul Paul Ovidiu Vasile.
IMG_8586
În urma acestui dezastru, oamenii apelează la Primărie să li se rezolva situația drumurilor, solicitări care nu pot fi soluționate deoarece autoritatea locală nu este parte în contractul prevăzut pentru acest proiect și nu are bani pentru refacere. Dacă inițial oamenii s-au bucurat că vor avea rețea prelungită sau refăcută de apă și canal, acum mare parte din locuitorii acestor străzi trăiesc coșmarul drumurilor sparte.

Comentarii

comentarii