Măcar acum la început de post să ne dăm mari- Chiftele din ciuperci și legume

chiftele-legume2De Vineri a început Postul Crăciunului iar recomandarea noastră este să îl țineți pe cât puteți. Nu de alta, dar alt gust vor avea carnea de porc, caltaboșii, cârnații, jumările și alte ,,porcării” ce se mănâncă în această perioadă a anului. Una este să mănânci toată ziua carne și alta este dacă mai facem pauză. Cu siguranță, un post ușor este mult mai sănătos și pentru suflet, dar și pentru organism.
Deci, azi vom găti o delicatesă care culmea, este mâncare de post.

Ingrediente
· 500 g ciuperci
· 2 cepe
· 300 g legume fierte in supa
· 1 ou sau nu folosiți dacă țineți post, înlocuiți cu un cartof ras
· 3 linguri faina
· 3 linguri pesmet
· usturoi după gust
· condimente pentru chifete
Mod de preparare
1.
Se calesc ciupercile tocate cu ceapa tocata.
2.
Se amesteca cu legumele zdrobite cu furculita, usturoiul dat pe razatoare, oul crud sau cu cartoful dacă țineți post, condimente si pesmet, ca sa devina compozitia mai vartoasa.
3.
Se formeaza chiftelute cu mainile ude si se dau prin faina.
4.
Se prajesc in uleiul incins (am folosit ulei de palmier cu 0 colesterol, care nu miroase a prajeala iar chiftelutele vor fi mai crocante si mai gustoase pentru ca nu absorb grasime).
Ca și garnitură merg de minune cartofii natur sau pilaful de orez.
Se servesc cu sos marinat sau muraturi și musai un pahar de bere. Nu scrie nici unde că berea are sau nu dezlegare. Deci, dacă nu scrie că nu, înseamnă ca e voie.

culinar.ro

Comentarii

comentarii