MADELEINE Cum sa pregatesti cel mai celebru desert frantuzesc

Gustoase, aromate si ti se topesc in gura! Exact, este vorba despre faimoasele madeleine!

Niste prajiturele ideale de facut in cursul saptamanii, ce nu necesita foarte mult timp si pot fi luate si la pachet.

Gandindu-ne ca si voi sunteti la fel de dornici de ceva dulci ca si noi, ne-am gandit sa va impartasim aceasta reteta delicioasa.

Ingrediente:

8 oua
500 gr zahar
500 gr unt topit
500 gr faina cernuta
zeama de lamaie
coaja de la o lamaie (optional)

Mod de preparare:

1. Se separa albusurile de galbenusuri. Cu o lingura de lemn se freaca galbenusurile cu zaharul (aproximativ 10-15 minute).

2. Se adauga mare parte din coaja de lamaie sau alte arome preferate. Se potrivesc foarte bine cu preparatul aromele de vanilie sau de portocala.

3. Bateti albusurile spuma si adaugati-le peste compozitia de galbenusuri si zahar.

4. Adaugati untul topit putin cate putin si faina, avand insa grija sa nu amestecati prea mult, ci doar cat sa devina o compozitie uniforma.

5. Umpleti formele de madeleine trei sferturi. Optional, puteti presara pe deasupra lor coaja de lamaie ramasa.

6. Fursecurile se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade aproximativ 10 minute sau pana cand devin aurii. Cand sunt gata, ele se ridica singure daca apesi pe una dintre margini.

7. Se lasa la racit pe un gratar. Se pot servi cu zahar pudra pe deasupra sau glazurate cu ciocolata.

Se mananca doar cu multa pofta si voie buna!

Comentarii

comentarii