Mai puțini copii abandonați în spital in 2016 comparativ cu 2015

La nivelul județului Caraș-Severin, Serviciul de Urgență din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin a fost sesizat cu privire la un număr de 3 copii părăsiți în unitățile sanitare de pe raza județului. Cei 3 copii au fost abandonați în primele 3 luni ale anului. Aceștia sunt monitorizați în prezent de DGASPC Caraș-Severin și au nașterea înregistrată, fiind abandonați de mame iar rudele nu au dorit să se ocupe de ocrotirea și creșterea lor. Doi copii sunt din Caransebeș și unul din Reșița.

O analiză pe care insituția a realizat-o arată că anul acesta numărul copiilor abandonați în primele 3 luni este în scădere față de aceeași perioadă a anului 2015 când s-au înregistrat 7 copii abandonați, proveniți din Iablanița, Buchin și Reșița.

Analiza situației mamelor care și-au abandonat copii în maternitate, relevă nivelul socio-economic foarte scăzut al acestora, motivele fiind lipsa de maturitate și incapacitatea de a se descurca ca părine singur, problemele personale sau emoționale, ori tulburările de personalitate. Mai mult de jumătate dintre mamele în cauză au auzit de mijloace de contracepție moderne pentru a preveni o sarcină nedorită dar acestea nu reprezintă o prioritate pentru ele.

Referitor la situația gravidelor în risc social, nu există o evidență exactă a acestei categorii de persoane, având în vedere faptul că în cele mai multe dintre cazuri persoanele respective nu se prezintă la unitățile sanitare pentru efectuarea unor controale medicale periodice, moment în care ar putea fi identificate și respectiv luate în evidență, iar problemele sociale ale acestora ar putea fi depistate din timp în scopul realizării unei intervenții operative și eficiente pentru reducerea riscului de abandon, au precizat reprezentnații DGASPC Caraș-Severin.

Comentarii

comentarii