Mancare de fasole verde cu carnati

Un fel de mâncare gustos şi la îndemâna gospodinelor. In felul ăsta mai facem un pic de loc în congelator sau în cămară.

Ingrediente:

Fasole verde de la congelator sau din conserva
2 cepe tocate marunt
1 ardei rosu cubulete
1 morcov raiat cubulete mici
1 pastarnac cubulete
1 rosie
usturoi dupa gust
1 lingura faina
ulei, sare, piper,foaie dafin, patrunjel sau marar verde tocat, optional vegeta fara conservanti
După preferintă; smântână sau pasta de rosii
supa de legume facuta din vegeta
carnati portionati si prajiti putin

Preparare:

Calim zarzavatul in ulei – mai putin usturoiul – cu puţină sare. Fasolea se lasa la scurs. Cand s-a înmuiat zarzavatul, punem faina, ametecam usor apoi punem fasolea. Se amesteca si se pune – doar cat o o acopere – supa de zarzavat. Se pun condimentele şi se potriveşte de sare. După preferinţă, se pune bulion de roşii sau smantană. Lăsăm să se lege, apoi punem bucăţile de cârnaţi pe care le-am prăjit puţin înainte. La final adăugăm verdeaţa tăcată, punem capacul şi mai lăsăm un minut.

Se serveste cu pâine proaspătă, dar merge şi cu o mămăligă pripită. După preferinţă, se mai poate pune smântână în farfurie.

Poftă bună!

Comentarii

comentarii