Metode naturale eficiente de scadere a nivelului de colesterol

DESPRE

Colesterolul este grasimea care se depune pe peretii arterelor reducandu-le elasticitatea si care impiedica buna circulatie a sangelui. Nivelul crescut de colesterol rau (LDL) este periculos pentru ca poate provoca atat boli cardiace cat si atac vascular cerebral. Tratamentul medicamentos este de durata si de multe ori are efecte adverse greu de suportat.
colesterol
Cresterea nivelului de colesterol se poate preveni printr-o alimentatie saraca in grasimi saturate (de origine animala – carne, unt, smantana etc).

In cazul in care aveti un nivel crescut de colesterol puteti apela la metode naturale care pot avea un efect la fel de bun sau chiar mai bun decat tratamentele specializate.

– Fructele uscate
Conform studiilor unor cercetatori americani, fructele uscate au proprietatea de a scadea nivelul de colesterol cu 25 de procente sau mai mult, in cazul fructelor de goji. Alte fructe uscate eficiente sunt: mango, prune, caise, cirese.

In aceleasi studii sunt citate ca fructe cu proprietati importante in scaderea colesterolului (cu 23 de procente) merele uscate, de care putem beneficia si noi pe tot timpul anului. 100 de grame de mere uscate pe zi, consumate timp de un an, reusesc sa realizeze in aceasta privinta ce poate nu ar reusi sa faca un tratament medicamentos complicat si costisitor. In plus este o gustare dulce, sanatoasa, fara efecte negative; dimpotriva, daca va inlocui alte produse nesanatoase, bogate in zahar, va reusi sa reduca nu numai riscul de boli cardiovasculare, ci si cateva kilograme care au aparut in plus la greutatea corporala.

– Sirop cu miere, usturoi si lamaie
Siropul cu miere, usturoi si lamaie contine, dupa cum vedeti, trei ingrediente naturale si sanatoase si se prepara intr-un mod foarte simplu, in casa. Este bogat in antioxidanti, are efect antiinflamator, antiinfectios, vasodilatator, detoxifiant, contine vitamine si minerale care stimuleaza circulatia sangelui si asigura o buna oxigenare a celulelor. Important este sa folositi ingrediente organice.

Preparare:
Amestecati 350 g miere cu 10-12 catei de usturoi pisat si cu sucul de la doua lamai. Veti obtine un suc dens, pe care trebuie sa-l lasati 48 de ore la rece, inainte de consum, intr-un borcan inchis bine cu capac.

Modul de consum:
Pentru scaderea nivelului de colesterol luati inainte de cele trei mese principale ale zilei cate o lingura.

Ca masura de prevenire si de intarire a sistemului imunitar luati cate o lingura dimineata inainte de micul dejun.

Daca sunteti in tratament pentru alte afectiuni cereti parerea medicului.

Citeste tu mai departe aici: https://www.curademiere.ro/metode-naturale-eficiente-de-scadere-a-nivelului-de-colesterol/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+CuraDeMiere+%28Cura+de+Miere+-+Revista+online+de+bun+gust%29

Comentarii

comentarii