Miere în amestec cu ghimbir – elixirul sănătății

Beneficiile pentru tratarea problemelor respiratorii ale amestecului de miere si ghimbir sunt inegalabile, mierea fiind alimentul propice transmiterii proprietatilor plantelor catre organism. Combinatia de miere si ghimbir reprezinta un elixir pentru sanatate.
Astm si probleme respiratorii, tratate cu miere si ghimbir

Un amestec de miere, ghimbir si piper negru poate trata si reduce efectele secundare ale astmului. Este o mixtura ce calmeaza si reduce inflamatia, imbunatatind fluxul de oxigen catre plamani si relaxarea vaselor de sange din plamani. Pentru diverse probleme respiratorii, este un expectorant ce ajuta la inlaturarea tusei, racelii si durerii in gat.

Miere si ghimbir, adjuvant in chimioterapie

Ghimbirul a fost recent legat de reducerea efectelor secundare asociate cu cancerul si chimioterapia. Pacientii sufera adesea de greata si varsaturi in urma acestor proceduri intense si cauta permanent solutii alternative pentru a le inlatura. Ghimbirul grabeste intreg procesul digestiv, previne disconfortul si contra-balanseaza efectele puternice ale cisplatinei, un component principal folosit in chimioterapie.

Infuzia cu ghimbir si miere protejeaza inima

De asemenea, ghimbirul reduce greata si varsaturile asociate cu perioada sarcinii. Combinatia de ghimbir cu miere, ce are efecte calmante, ofera o solutie preventiva pentru a combate greata.

Combinatia de miere si ghimbir previne cancerul

Diverse studii au aratat ca aceasta combinatie are proprietati benefice, fiind stimulente pline de enzime antioxidante care reduc probabilitatea dezvoltarii celulelor canceroase si metastazelor. Un tonic cu miere si ghimbir nu doar reduce simptomele chimioterapiei, dar reduce posibilitatea aparitiei cancerului.

Miere si ghimbir pentru indigestie

Siropul sau un tonic de miere si ghimbir ajuta intreg procesul digestiv, datorita proprietatilor antioxidante si capacitatii lor de a intari sistemul imunitar. Proteinele din acest amestec stimuleaza digestia si ajuta la dizolvarea grasimilor. In plus, combinatia faciliteaza dezvoltarea florei intestinale si absorbtia nutrientilor din alimentele consumate. Pentru cei mici, calmeaza durerile de burta, fiind preferata de multi parinti in locul medicamentelor.

Pentru toate aceste motive si multe altele, oameni din diferite culturi din jurul lumii (in special cei din India), pastreaza intotdeauna cele doua ingrediente in casa.

Cum se consuma amestecul de miere si ghimbir

Cel mai bun mod de a obtine toate beneficiile este prin amestecarea unei lingurite de suc din radacina cu ghimbir cu o lingurita de miere. Diverse preparate cu miere si ghimbir pot fi cumparate din magazinele naturiste, dar cea mai buna metoda este prepararea unei bauturi proaspete.

Bomboanele cu miere si ghimbir sunt, de asemenea, foarte populare. Daca nasul iti este congestionat si te doare gatul, bomboanele de supt pot oferi un remediu rapid. Sunt de ajutor si in cazul in care calatoresti, ajuta si daca ai rau de masina.

Mierea actioneaza ca un indulcitor si face ghimbirul mai usor de consumat. Poti face prajituri cu ghimbir si miere, exista nenumarate retete pentru turta dulce, torturi, dar si mancaruri si bauturi.

Miere si ghimbir. Efecte terapeutice

Combinatiile si asocierile intre produsele apicole si unele plante medicinale, condimente, fructe si alte substante naturale au fost folosite cu secole in urma, atat in medicina ayurvedica, cat si in cea orientala si sunt utilizate si astazi. Cercetarile moderne au constatat eficienta acestor combinatii si asocieri in scopuri nutritive, preventive si curative.

Efectele terapeutice ale combinatiei de miere si ghimbir.
– in boli cardiovasculare: hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie, ateroscleroza, infarct miocardic
– in cancer: mai ales cancerul de rect si de colon
– in boli digestive: indigestie, constipatie, bolile ficatului
– in boli respiratorii: astm bronsic, bronsita, bronsiolita, tuse cronica, raceala, gripa, amigdalita, faringita, nas infundat
– mierea cu ghimbir este o combinatie perfecta in caz de slabiciune fizica si sexuala
– are actiuni antioxidante, elimina radicalii liberi
– creste imunitatea
– actiuni antiinfectioase si antiinflamatorii
– diminueaza simptomele digestive din sarcina: voma, greata
– mierea cu ghimbir ajuta in diabetul zaharat si imbunatateste circulatia periferica la diabetici
– impotenta sexuala poate fi tratata cu miere si ghimbir
– in boli ale sistemului neuropsihic: cefalee, migrena, depresie, tulburari de memorie, agitatie. Combinatia de miere si ghimbir este sedativa si calmanta
– in boli oculare: intareste vederea, benefica in cataracta
– in boli ale aparatului urinar

Miere si ghimbir. Mod de administrare

Ghimbir proaspat: se da pe razatoare, se pune o lingurita intr-un pahar cu apa, se lasa aproximativ 24 de ore in frigider, iar infuzia obtinuta se amesteca cu o lingura de miere. Se consuma cate o ceasca de 3 ori pe zi.

Ghimbir uscat: se foloseste sub forma de praf (ghimbir uscat macinat). Se amesteca o lingurita de praf de ghimbir cu o lingura de miere. Se administreaza de 3 ori pe zi sau se prepara ceai de ghimbir (o lingurita de ghimbir se dizolva intr-un pahar cu apa fierbinte – dupa ce se ia de pe foc), se lasa acoperit cateva minute pana devine caldut, dupa care se dizolva o lingura de miere din care se administreaza de 3 ori pe zi.

In comert se gasesc bomboane pe baza de ghimbir cu miere.

Materialele de pe acest site au caracter informativ. Va recomandam ca, inainte a de face orice tratament naturist cu miere si produse apicole sa faceti un test de alergie la tipurile respective de produse. Daca suferiti de boli cronice sau urmati tratamente medicamentoase, va recomandam sa consultati medicul dumneavoastra, inainte de a incepe o cura sau un tratament cu produse apicole.
Echipa de redactori ai acestui site nu raspunde de posibilele reactii adverse aparute in urma folosirii, fara un consult al unui medic de specialitate, a tratamentelor recomandate.

Mierea se adauga si in ceaiurile de ghimbir sau scortisoara. Poti inlocui complet zaharul, pentru un plus de sanatate si un aport de proprietati benefice.

Comentarii

comentarii