Mierea – medicament natural cu multe beneficii

Nu se cunostea zaharul acum mii de ani, cand mierea era folosita ca indulcitor. Dar mierea, numita si hrana zeilor in Grecia antica, nu are numai proprietati de indulcitor natural, ci poate fi considerata conform spuselor oamenilor de stiinta, dupa numeroase studii, un adevarat medicament natural cu spectru larg de acoperire.
tratamente cu miere
Mierea contine fructoza, glucoza si cantitati foarte mici de zaharoza. In plus mierea contine o paleta larga de vitamine (A, B, C, D, K) si de minerale (calciu, sodiu, fier, potasiu, fosfor.

Iata importantele proprietati de adevarat medicament ale mierii:

Antibacterian extern

Mierea are considerabile proprietati antibacteriene, vindecand ca un adevarat antibiotic ranile si arsurile. O enzima existenta in miere produce peroxid de hidrogen – cel mai sigur dezinfectant natural, distrugator prin oxidare al microorganismelor patogene.

Antibacterian intern

Mierea poate trata vindecarea ranilor din cavitatea bucala, trateaza racelile, calmeaza tusea si secretiile nazale, fiind un bun expectorant, contribuie la tratarea sau ameliorarea simptomelor asrmului bronsic.
Proprietatile antibacteriena fac din miere un tratament benefic pentru vindecarea ulcerului si gastroenteritei.

Antioxidant

Mierea contine flavonoide, substante care curata vasele de sange, facandu-le mai sanatoase si mai rezistente la rupere, protejeaza toate celulele organismului, intr-un cuvant actioneaza ca un scut impotriva infectiilor si inflamatiilor. Unele studii sustin importanta flavonoidelor in micsorarea riscului de aparitie a cancerului si a bolilor cardiovasculare prin stimularea muschiului cardiac.

Tratamente cu miere

Introdu aici adresa de mail si aboneaza-te la noutati
Mareste rezistenta la efort si performantele sportive

Mierea are proprietati mai bune decat oricare alt indulcitor in mantinerea nivelului de glicogen, motiv pentru care nu numai ca mareste performantele si rezistenta la efort, dar asigura si cea mai rapida recuperare a persoanelor care depun eforturi de intensitate mare. Fructoza este absorbita mai lent in organism, ceea ce mentine rezistenta in timp la efort, pe cand glucoza se absoarbe rapid, marind performanta prin plusul de energie degajat rapid.

Reglementeaza glicemia

Faptul ca mierea contine in principal fructoza si glucoza si foarte putin zahar, ajuta organismul sa-si regleze nivelul de zahar din sange, motiv pentru care poate fi folosita drept ceva dulce si de bolnavii de diabet.

Proprietati probiotice

Mierea contine lactobacili si bifidobacterii ale caror probiotice contribuie la multe dintre beneficiile miraculaose pe care mierea le aduce sanatatii, care sunt inca studiate de catre oamenii de stiinta.

Intarirea sistemului imunitar

Unele tipuri de miere cum este mierea de Manuka si mierea de hrisca au importante proprietati care contribuie la intarirea sistemului imunitar si sunt recomandate a fi consumate in special in anotimpul rece pentru a ne apara de bolile specifice frigului.

Totul despre mierea cristalizata

Proprietati calmante

Mierea este un calmant eficient pentru emotii, pentru sistemul nervos; 1-2 lingurite de miere adaugate intr-un pahar de lapte cald sau de ceai consumat inainte de culcare ajuta impotriva insomniilor si la inducerea unui somn linistit si odihnitor.

Mierea are si alte proprietati importante: refacerea organismului in convalescenta, este utila in curele de slabire prin faptul ca satisface pofta de dulce si ofera satietate, ajuta metabolismul, ofera imunitate la alergiile la polen, este hidratanta si emolienta pentru piele, folosindu-se pe scara larga si in cosmetica.

Vezi reteta originala si afla mai multe despre acest subiect cu un clik AICI: http://www.curademiere.ro/mierea-medicament-natural-cu-multe-beneficii/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+CuraDeMiere+%28Cura+de+Miere+-+Revista+online+de+bun+gust%29

Comentarii

comentarii