VIDEO Mii de turiști la cea mai renumită cascadă din România – Cascada Bigăr din Caraș Severin

Mulți turiști, mii de oamni din toată țara, dar și din Europa, au ajuns până acum la Cascada Bigăr din Cheile Minișului. În aceste 3 zile de minivacanță de Rusalii, lumea a profitat de vremea frumoasă și de timpul liber și a pornit-o în vilegiatură. Dar, haideți să vedem ce a fost duminică la cascadă. Paralela 45 este locul unde cu ajutorul apei şi din lacrimile de calcar ale munţilor, s-a înălţat Clopotul Banatului, chiar pe Defileul Minişului în Valea Almăjului. Vorbim aici de Cascada de poveste a Bigărului. La vreo 3 km, se află o altă cascadă, mult mai înaltă ca și Bigărul, dar oameni-i spun ,,Bigărul Mic” fiindcă are mai puțină apă. Cu toate că în imagini se vede altfel.

[youtube id=”j5S_87vZYAY”]

Cascada Bigăr – sau Bigprul mare, este locul prin care trece Paralela 45 de grade latitudine nordică şi tot de aici porneşte una dintre cele mai frumoase povești. Perdelele de apă ce vin din munți, se revarsă peste malul Minișului și în mii de ani, au transformat stâncile din jur într-una dintre cele mai frumoase cascade din lume. Dacă românii nu au ochi pentru frumusețile ce îi înconjoară, mult mai atenți sunt străinii. Intr-un top al celor mai frumoase cascade din lume prin unicitatea lor, cascada Bigar din judetul Caras Severin, este pe primul loc.
Bigar mai 2015 (41)
Despre cascade au început să vorbească jurnaliștii iar acesta a fost semnalul care i-a făcut pe mii de turişti din țară, dar și din toată lumea, să le descopere minunatele cascade pe rând. Cascada Bigăr se află în judeţul Caraş-Severin, chiar la marginea Drumului Naţional 57B. În cursul săptămânii, dacă nu sunt atenţi la indicatoare, turiştii ar putea trece pe lângă cascadă deoarece cascada se ascunde după un parapet de pe marginea drumului. Cei care o văd însă rămân impresionaţi: are nouă metri înălţime şi este acoperită de muşchi verde, peste care şiroieşte apa.
Bigar mai 2015 (38)
În schimb, în weekend sau în mini-vacanțe așa cum este și aceasta de Rusalii, pe marginea drumului sunt oprite de dimineața și până seara sute de autoturisme cu numere din toată țara și din toată Europa. Este adevărat că la vreo 200 de metri înainte de cascadă, a fost amenajată o parcare cu 50 de locuri, însă aceasta este neîncăpătoare pentru turişti. Drumul este modernizat, se circulă bine, dar este îngust, iar cascada atrage tot mai mulţi turişti. Cascada Bigăr, a intrat în atenția autorităților românești după ce în urmă cu vreo 4 ani, a fost nominalizată de publicaţia online „The World Geography” din SUA, drept cea mai spectaculoasă cascadă din lume.
Bigar mai 2015 (34)
Accesul în zona cascadei se face pe bază de bilet care poate fi cumpărat de la un angajat al parcului Național, dar cei care doresc să admire cascada, o pot face și de pe marginea şoselei unde este gratis.
Mai grav este faptul că unii turişti mai curajoși, se aventurează în albia Minișului sau încearcă să ajungă cât mai aproape de cascadă- sar peste parapetele de protecție şi coboară pe stânci până la baza acesteia.
În zonă mai pot fi vizitate izbucului Bigăr, grota Bigăr și la vreo 20 de km, cel mai mare complex molinologic de mori pe apă din Europa. Acesta se află la Rudăria.
Bigar mai 2015 (25)
Imaginile sunt, primele de la Bigărul Mic – o cascadă aflată la vreo 5 km distanță, spre Anina – recent redescoperită de autorități și care câștigă tot mai mulți privitori de la un an la altul, iar celelalte, de la Bigărul propriu zis – Bigărul mare cum îi spun turiștii.

Comentarii

comentarii