MOARTEA din farfuria ta. Cum te UCIDE mancarea pe care o consumi zi de zi

Mancam ce ne cade in mana. Alegem, de cele mai multe ori, preparatele bogate in grasimi, cu multa carne, ca sa ne tina de foame. E o alimentatie dezechilibrata, spun specialistii, care ne imbolnaveste in timp.

Iar asta nu e tot. Semipreparatele dar si branzeturile de pe piata, contin cantitati enorme de apa si sare.

Atat carnea cat si  branza contin cantitati enorme de sare. Si multa apa. Semipreparatele sunt injectate. E un procedeu practicat in toata lumea. Cu ajutorul unor seringi, apa cu sare ajunge in produse. Astfel mezelurile tin mai mult si cantaresc mai mult.

Comerciantii neaga ca ar vinde astfel de produse. Iar romanii ii cred pe cuvant. Putini sunt cei care stiu ca platesc mult pentru apa sarata. Reporterii  au descoperit ca si preparatele din lapte au prea multa sare. La produsele traditionale, la continutul de proteina au fost gasite 13,02 – 14,35 fata de 15 cat ar fi minimum reglementat.

Sa nu credeti ca sandwich-urile din comert sunt mult mai sanatoase! Ce-i drept, nu sunt atat de sarate, dar faptul ca pe ambalaj scrie „Proaspat”, „Gustos” sau – si mai rau – „Dietetic”, nu inseamna ca sunt si bune.

Ca sa vedem care sunt problemele sandwich-urilor din comert, am supus analizei si sandwich-urile din comert. Am ales unele cu sunca, branza si maioneza, depozitate intr-un frigider pe trotuar. Rezultatele de laborator au aratat ca produsele nu sunt contaminate, in schimb valoarea calorica e foarte mare.

Cu alte cuvinte e o bomba calorica. In mod normal, oranismul unui om activ are nevoie de cel mult 2000 de kilocalorii, pe zi. Pentru sedentari, regimul alimentar trebuie sa fie mult mai strict. In caz contrar, vizitele la medic vor fi dese si lungi.

Nu e doar aportul caloric foarte mare, dar e vorba despre problemele care apar din cauza acestui aport caloric. Inseamna hipercolesterol, glicemie crescuta din cauza acelei paini sarace nutritional. Si, in timp, toate acestea duc la boala cardiovasculara.

Shaorma este alimentul preferat al romanilor iar shaormarii prospera. In Romania sunt peste o mie de astfel de magazine. 500 doar in Capitala. In fiecare an, incasarile celor care prepara produse de fast food,ajung la aproape 2 miliarde de euro.

Mancarea de fast food e bogata in grasimi. contine carne, cartofi prajiti in mult ulei si sosuri din abundenta. In timp, alimentatia fast food duce la obezitate si afectiuni cardiace.

Sa zicem ca v-ati convins ca mancarea de la fast-food e dezastru, ca un sandwich cu branza, carne si maioneza e o bomba calorica, ca nu e cazul sa exagerati cu dulciurile, asa ca ati decis sa va schimbati radical stilul de viata.

Atunci care sunt cele mai sanatoase alimente? Fructele si legumele, evident romanesti! Dar, chiar asa sa fie? Haideti sa vedem ce spun rezultatele de laborator. Am vrut sa ne convingem ca merele sunt intr-adevar naturale si le-am duc la analize. Am testat mere romanesti si mere aduse din Italia.

Din cele 146 de pesticide existente, au fost identificate doar 3. Surprinzator, doua in merele romanesti si unul in cele aduse din strainatate. Cantitatea de pesticide gasita e de 10 ori mai mica decat norma maxima admisa.

Toate fructele si legumele produse in Romania sunt testate in laboratoarele Ministerului Agriculturii, iar ce ajunge din strainatate intra pe mana specialistilor de la ANSVSA. Nimic nu ajunge in comert, fara sa fie verificat. Sunt norme europene pe care trebuie sa le respectam. Norme exista in cazul tuturor produselor alimentare. Doar, ca in anumite sectoare sunt si scapari.

Comentarii

comentarii