NEWS ALERT Iancu Simion, pus în libertate- Fostul primar PD-L din Oțelu Roșu l-a amenințat în sala de judecată pe procurorul DNA

Actualitate Politică Politie

Fostul primar PD-L din Oțelu Roșu, Iancu Simion Simi, l-a ameninţat direct pe procurorul DNA, astăzi, la Curtea de Apel Timişoara unde s-a judecat recursul împotriva deciziei Tribunalului Caraş Severin care a respins solicitarea de punere în libertate pe cauţiune a inculpatului. Iancu Simion a fost trimis în judecată de DNA alături de alţi doi primari, de şeful APIA Caraş Severin şi un patron pentru corupţie şi fraudarea fondurilor europene. Avocatul lui Iancu a precizat că nu există nici un motiv ca al său client să fie cercetat în stare de arest şi că a depus o cauţiune de 50.000 lei, riscând să piardă banii dacă încalcă condiţiile puse de instanţă. Procurorul DNA a susţinut că se impune menţinerea în arest pentru că “inculpaţii au săvârşit infracţiuni, având permanent grijă să păstreze un caracter ascuns al asocierii infracţionale”. Când i s-a dat ultimul cuvânt, Iancu Simion Simi s-a dezlănţuit împotriva procurorului DNA care l-a pus sub acuzare şi care era în sală ” sunt de vreo 22 ani primar şi nu am avut abateri. I-am făcut lui Jurj un contract, am plătit un avans şi el n-a făcut lucrările. Eu, primarul, sunt vinovat?Jur în faţa lui Dumnezeu că sunt nevinovat. O să vadă domnul procuror ce înseamnă să ţii un om nevinovat trei luni închis. Nu e normal ca un procuror să se răzbune pe cineva care nu-i place. O să lupt şi se va dovedi că-s nevinovat”.  Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli decizia instanţei.

UPDATE La o jumătate de oră, după ce Iancu Simion Simi l-a ameninţat pe procurorul DNA, Curtea de Apel Timişoara a admis recursul acestuia şi eliberarea pe cauţiune, urmând ca instanţa să stabilească celelalte condiţii. Fostul primar urmează să fie pus în libertate după ce instanţa va comunica decizia celor de la penitenciar.

Un material de Dragoș Boța

Citește mai multe pe www.pressalert.ro

Comments

comments

Powered by Facebook Comments