O reteta pe zi pentru masa de sarbatoare – Cornulete fragede cu nuca si vanilie

Culinare

DESPRE

De ani de zile nu-mi lipsesc de pe masa de sărbători cornuleţele vanilate cu nucă. Se fac fără nicio greutate, sunt fragede şi aromate şi rezistă chiar şi 10-12 zile dacă sunt păstrate în vase bine închise. Sunt prăjiturelele ideale pe care le puteţi pregăti din timp, pentru a nu va aglomera cu toate treburile în preajma Crăciunului sau Revelionului.

Ingrediente:
– 250 g nuci date prin maşină
– 150 g zahăr farin
– 400 g unt la temperatura camerei
– 400 g faina
– 2 ouă
– arome: zahăr vanilat, coajă de lămâie sau scorţişoară (ce preferaţi)
– zahăr farin vanilat pentru pudrat

Introdu aici adresa de mail şi abonează-te la noutăţi
Se face un aluat din toate ingredientele în afară de zahărul pentru pudrat. Este un aluat fraged care poate fi modelat foarte uşor. Dacă vi se pare prea moale, adăugaţi puţin faina.

Cornuleţele se pot prepara imediat, dar de preferat este să lăsaţi aluatul la rece câteva ore. Dacă îl preparaţi seara îl puteţi lăsa la frigider până a doua zi dimineaţă.

Din aluat se modelează cu mâna benzi de grosimea degetului, care se taie în segmente scurte şi se îndoaie în formă de cornuleţ.

Se aşează în tavă pe hârtie de copt şi se ţin la cuptor maxim un sfert de oră la o temperatură medie (180 grade).
Atenţie – se pot arde foarte repede.

Fierbinţi se tăvălesc din belşug prin zahăr pudră vanilat.

Afla si alte retete cu singur clik aici: https://www.curademiere.ro/cornulete-cu-nuca-fragede-si-vanilate/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+CuraDeMiere+%28Cura+de+Miere+-+Revista+online+de+bun+gust%29  

Comments

comments

Powered by Facebook Comments