Ostrovul de la Moldova Noua a fost ecologizat VIDEO

Pregătirile pentru Ziua Dunării au început în avans. Astfel reprezentanţii Administraţiei Bazinale a Apelor Banat şi Primăriei Moldova Nouă au desfăşurat o acţiune de ecologizare pe Insula Ostrov!

Deşi Insula Ostrov este parte a unei zone de protecţiei specială, turiştii care au trecut pe acolo au lăsat în urma lor zeci de gunoaie: peturi, sticle, cartoane sau pungi. Pentru a atrage atenţia asupra poluării reprezentanţii Administraţiei Bazinale a Apelor Banat şi Primăriei Moldova Nouă au efectuat o acţiune de ecologizare pe Insula Ostrov, ca un preamul la Ziua Zunării care anul acesta se va desfăşura sub motoul „Să fim împreună pentru o Dunăre curata”.

Dunărea este principalul fluviu european, care aduce numeroase beneficii economice țărilor riverane și împreună cu afluenții săi formează unul dintre cele mai importante sisteme acvatice din Europa. Bazinul hidrografic al Dunării joacă un rol important în contextul politic, social, economic și cultural, pentru dezvoltarea Europei Centrale și de Sud-Est. Dunărea, al doilea fluviu ca lungime din Europa, traversează Austria, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Germania, Ungaria, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia și Slovenia. Din Munții Pădurea Neagră din Germania și până în Deltă, Dunărea parcurge 2.845 km. Fluviul reprezintă o sursă importantă pentru alimentarea cu apă potabilă, apă pentru irigații și industrie pentru cei peste 115 milioane de locuitori ai acestei regiuni.

În România, această zi va fi marcată de o serie de evenimente organizate care au ca scop central sprijinirea proiectelor de investiţii în vederea implementării Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD).

Ziua Internațională a Dunării este aniversată în fiecare an la 29 iunie. Manifestările dedicate acestei zile au loc în toate cele 14 state riverane fluviului.

Comentarii

comentarii