Pentru camara dumneavoastra: Fasole verde conservata la borcan pentru la iarna

Petrecem noi si ne este bine, dar la camara va mai gaditi? Macar asa din cand in cand? Ce ar fi sa punem singuri- asa ca si bunicile nostre- fel de fel de bunatati la conserva pentru la iarna? In primul rand luam in calcul faptul ca sunt sanatoase, fara E-uri. Apoi, sa nu uitam si partea financiara fiindca cu banii dati la magazin pentru o conserva, acasa preparam 3. Si nu pe ultimul rand, mandria noastra de a pregati totul cu mana nostra.
Asa ca, astazi pregatim fasole, este aproape gata din stadiul de conserva si este super pentru la iarna.

Ingrediente :

7,5 kg fasole verde
3 kg rosii
1 kg ardei gras
6 bucati ceape mari
1 legatura mare frunze telina
2 legaturi mare frunze patrunjel
1 legatura mica marar daca preferati
500 ml ulei
sare neiodata – din aia la sac- dupa gust
salicil

Preparare :

Spalam si curatam fasolea verde . O rupem bucati potrivite. Curatam ceapa si ardeii grasi dupa care ii taiem felii subtiri si ii asezam deoparte separat pe fiecare . Rosiile le crestam si le punem la oparit in apa fierbinte (asa putem curata mai usor pielita de pe rosii) apoi le curatam de pielita si le taiem felii intr-un vas. Frunzele de telina si patrunjel le tocam marunt . Acestea fiind facute trecem la asamblare.
Luam o oala mai mare cam de 20 l si incepem sa facem straturile. Primul strat va fi un rand de fasole verde peste care vom pune un rand de ardei gras , un rand de ceapa ,un rand de rosii ,apoi un rand de verdeata tocata. Deasupra punem un pic de sare . Acoperim cu un nou rand de fasole si repetam straturile de legume pana se termina toate ingredientele. Ultimul strat va fi obligatoriu de fasole verde.
Deasupra vom turna 500 ml ulei , vom acoperi oala cu un capac si o punem la foc la fiert. Fasolea e gata cand stratul de deasupra e fiert .
Atentie- de acum se lucreaza cu grija sa nu va ardeti si foarte repede. Se ia cu o lingura din compozitie si se pune in borcane .Deasupra fiecarui borcan punem un varf de cutit de salicil sau aspirina (rol de conservant) si la sfarsit vom pune din zeama rezultata in timpul fierberii in fiecare borcan. Vom capsa borcanele si le vom pune in paturi la dust uscat pana a doua zi dupa care vom aseza borcanele in camara.
Din acest tip de conserva de fasole verde puteti prepara foarte repede o supica , o ciorba, o mancare scazuta sau o mancare de post cand sunteti presati de timp. SE poate consuma si asa cum este, din conserva fara sa mai adaugati nimic la ea.
Mai jos aveti o galerie foto cu etapele de pregatire. Spor la treaba.

Comentarii

comentarii

One thought on “Pentru camara dumneavoastra: Fasole verde conservata la borcan pentru la iarna

Comments are closed.